Logo VNK

menu

VNK x PAN Scriptieprijs

Met deze jaarlijkse scriptieprijs willen de VNK en kunstbeurs PAN Amsterdam onderzoek stimuleren naar de kunst van het verzamelen en het vakgebied van de kunsthandel en dit onder de aandacht brengen.

Voor de scriptieprijs komen masterscripties in aanmerking die een of meerdere aspecten van kunst verzamelen en/of de kunsthandel tot onderwerp hebben. De scriptie moet geschreven zijn aan een Nederlandse universiteit, maar deelname staat ook open voor scripties die in het Engels zijn geschreven.

Spelregels

Zowel docenten als studenten kunnen een scriptie voordragen, mits deze is beoordeeld met een 7,5 of hoger. Aan de prijs is een geldbedrag van €1.000 verbonden, beschikbaar gesteld door het PAN Educatiefonds.

Aanmelden

Dit jaar vindt voor de derde keer de uitreiking van de VNK x PAN Scriptieprijs plaats op 30 november 2024 tijdens PAN Amsterdam. De deadline voor aanmelding voor de VNK x PAN Scriptieprijs 2024 is vrijdag 15 september 2024. Aanmelden kan via scriptieprijs@kunsthistorici.nl. Lees de aanmeldingsvereisten goed door! Het reglement vind je hieronder. Na je aanmelding sturen wij je een ontvangstbevestiging.  

Prijswinnaars

2023: Anne-Linde Ruiter (juryrapport)

2022: Maaike Rikhof (juryrapport)