Logo VNK

menu

Jong VNK

Jong VNK is er voor iedere kunst- en architectuurhistoricus tot en met 30. Jong VNK is professioneel, ambitieus en vernieuwend. Wij verbinden studenten en starters op de arbeidsmarkt met gevestigde vakgenoten en slaan een brug tussen verschillende generaties kunsthistorici.

Jong VNK helpt aanstormende kunst- en architectuurhistorici om het werkveld te verkennen. We bieden een platform voor ontmoeting en werken aan de zichtbaarheid van jonge kunsthistorici. Tijdens activiteiten kunnen jonge professionals elkaar en vakgenoten leren kennen, onderling ervaringen delen en door middel van inspirerende lezingen, werkbezoeken en workshops verder bouwen aan hun professionele bestaan als kunsthistoricus. Een lidmaatschap biedt bovendien aansluiting bij de algemene activiteiten van de VNK en haar ruim 900 leden.

 

Jong VNK:

  • Biedt informatie over toegang tot en aansluiting op de arbeidsmarkt;
  • Creëert netwerkmogelijkheden voor jonge kunst- en architectuurhistorici;
  • Biedt mogelijkheden voor verdere (inhoudelijke en professionele) ontwikkeling door middel van activiteiten;
  • Zorgt voor verjonging en dynamiek binnen de VNK;
  • Stelt zich open als gesprekspartner voor professionele organisaties en beleidsmakers.

Kunsthistoricus en onder de 31? Word nu lid en betaal slechts €25,- per jaar!
Ben je onder de 31 jaar en al lid van de VNK? Dan kun je natuurlijk ook lid worden van Jong VNK. Laat ons dit, met vermelding van je geboortedatum, weten via secretaris@kunsthistorici.nl. Wij zetten dan je reguliere lidmaatschap om in een Jong VNK-lidmaatschap.

Mail ons via jong@kunsthistorici.nl. Blijf op de hoogte van onze updates en activiteiten via Instagram en Linkedin.

Verslagen of hand-outs van Jong VNK bijeenkomsten zijn hieronder te lezen.

Joshua Reynolds, Mrs Musters as Hebe, 1785, Kenwood House, Londen Foto: Joshua Reynolds, Public domain, via Wikimedia Commons Joshua Reynolds, Mrs Musters as Hebe, 1785, Kenwood House, Londen Foto: Joshua Reynolds, Public domain, via Wikimedia Commons