Logo VNK

menu

Kunsthistorische prijzen

VNK x PAN SCRIPTIEPRIJS 2022

Ben je als kunsthistoricus recent afgestudeerd op een onderwerp over de kunstmarkt? Of schrijf je op dit moment een pakkende scriptie over significante kunstcollecties en collectioneurs? Dan is onderstaand bericht zeker interessant voor jou!

Dit jaar vindt voor de allereerste keer de uitreiking van de VNK x PAN Scriptieprijs plaats. Met deze scriptieprijs willen VNK en PAN Amsterdam onderzoek stimuleren naar de kunst van het verzamelen en het vakgebied van de kunsthandel en dit onder de aandacht brengen. Aan de prijs is bovendien een geldbedrag van €1.000 verbonden.

Spelregels

Om in aanmerking te komen voor de VNK x PAN Scriptieprijs dient je scriptie voltooid en beoordeeld te zijn in de periode van vijf jaar voorafgaand aan de aanmelddeadline van 1 september 2022. Het onderwerp van de masterscriptie belicht één of meerdere aspecten van het kunst verzamelen, de kunsthandel en/of de kunstmarkt. Daarnaast moet de scriptie geschreven zijn aan een Nederlandse universiteit, maar deelname staat ook open voor scripties die in het Engels zijn geschreven.

Stay tuned…

Meer informatie over aanmelding en de prijs volgt binnenkort. Voor vragen kun je ook mailen naar secretariaat@kunsthistorici.nl. Houd onze socialmediakanalen en website goed in de gaten!