Logo VNK

menu

Vacatures

Oproep: Samensteller longlist Karel van Manderprijs 2023 gezocht (gesloten)

Oproep: stel jij de longlist voor de Karel van Manderprijs samen?

Ieder jaar stelt de VNK een longlist samen die als basis dient voor de jury van de Karel van Manderprijs. Dit is de jaarlijkse prijs van de VNK voor een waardevolle publicatie van een Nederlandse of in Nederland werkende kunsthistoricus.

Beeldende kunst en kunstnijverheid tot 1550

Voor de longlist 2023 is het de beurt aan publicaties op het gebied van Beeldende kunst en kunstnijverheid tot 1550 verschenen in de periode 2018 tot en met 2022. Voor deze longlist zijn we op zoek naar een samensteller.


Je stelt een lijst samen met alle boekpublicaties en proefschriften over dit onderwerp die in de genoemde jaren zijn verschenen. Deze lijst wordt als concept gepubliceerd en staat open voor aanvullingen. Je verwerkt de aanvullingen en levert een definitieve longlist aan.

Categorieën

Je bedient je van publicatielijsten uitgegeven door RKD, bibliotheken, universiteiten, musea en uitgevers. Tevens onderneem je een aanvullende zoektocht aan de hand van digitale databases en catalogi, literatuurlijsten achterin publicaties en correspondentie met auteurs die mogelijk hebben gepubliceerd. De publicaties worden naar eigen inzicht geordend in categorieën, waarbij geput kan worden uit eerdere longlists en bibliografieën die door de VNK zijn uitgegeven. Voorbeeld van longlists zijn hier te vinden.

Opdracht en vergoeding

Het samenstellen zal in april/mei gebeuren, waarna de concept-longlist gepubliceerd wordt en open is voor aanvullingen. In juni wordt de definitieve longlist opgeleverd. Voor de opdracht is een budget van €800 incl. BTW beschikbaar. Heb je interesse? Stuur dan uiterlijk woensdag 12 april een korte motivatie + cv naar secretariaat@kunsthistorici.nl.

Cuypersbibliotheek Rijksmuseum Cuypersbibliotheek Rijksmuseum