Logo VNK

menu

Kunsthistorische prijzen

Oproep Masterscripties voor VNK x PAN Scriptieprijs 2024

Ben jij of ken jij iemand die een mooie scriptie heeft geschreven over bijvoorbeeld de kunstmarkt, significante kunstcollecties of een markante verzamelaar? Vanaf nu kun je je aanmelden voor de VNK x PAN Scriptieprijs 2024!

Kunst van het verzamelen

In november van dit jaar wordt tijdens PAN Amsterdam voor de derde maal de VNK x PAN Scriptieprijs uitgereikt. Deze scriptieprijs is in het leven geroepen om het onderzoek naar het verzamelen van kunst en het vakgebied van de kunsthandel, beide in brede zin, te stimuleren en onder de aandacht te brengen.

Voor de VNK x PAN Scriptieprijs komen masterscripties in aanmerking die een of meerdere aspecten van het kunst verzamelen, de kunsthandel/kunstmarkt of een aanverwant thema tot onderwerp hebben. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als het herkomstonderzoek van een kunstwerk, collectiebeheer, particuliere schenkingen aan musea, de vrije markt voor schilderkunst in de 17e eeuw, het vak van taxeren et cetera et cetera.

Genomineerden

Op zaterdag 30 november krijgen drie genomineerden de gelegenheid om hun onderzoek te presenteren op het PAN Podium, waarna daar de prijswinnaar bekend wordt gemaakt. Aan de prijs is een geldbedrag van €1.000 verbonden dat beschikbaar wordt gesteld door het PAN Educatiefonds.

Aanmelden

Kijk voor meer informatie, de aanmeldingsvereisten en het reglement hier. De deadline voor aanmelding voor de VNK x PAN Scriptieprijs 2024 is vrijdag 15 september 2024. Aanmelden kan via scriptieprijs@kunsthistorici.nl