Logo VNK

menu

Jong VNK

Gezocht: Bestuursleden Jong VNK

Jong VNK is op zoek naar nieuwe bestuursleden! Vind jij het leuk om activiteiten te organiseren, te sparren over de toekomst van het werkveld en je in te zetten voor én met de jonge kunsthistoricus? Reageer dan uiterlijk 31 maart op onze vacature.

Over Jong VNK
Jong VNK - onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici (VNK) - is een ambitieus platform voor kunst- en architectuurhistorici tot en met 30 jaar. We organiseren activiteiten waar kunst- en architectuurhistorici de mogelijkheid krijgen om elkaar informeel te ontmoeten, kennis te delen en van elkaar te kunnen leren. Jong VNK kent meer dan 250 leden en organiseert meerdere (digitale) activiteiten per jaar. Van PHD’er tot fondsenwerver; van educatiemedewerker tot galerist; en van conservator tot student. Iedereen is van harte welkom!

Activiteiten
Jong VNK wordt gekenmerkt door haar uiteenlopende activiteiten. In februari 2024 organiseerden we ons eerste Young Professionals weekend, waarbij we met een groep ambitieuze kunsthistorici afreisden naar Brussel. In 2023 organiseerden we onder meer een symposium over Erfgoed en Klimaatverandering, een ontvangst bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, meerdere interessante museumbezoeken en een pubquiz. Daarnaast zetten we ons ook actief in voor de positie van jonge kunsthistorici, onder andere door middel van een campagne voor eerlijkere stagevergoedingen. Alles met het doel om een open, eerlijke en toegankelijke aansluiting op het werkveld te creëren voor de specialisten van nu. 

Wie zoeken wij?
Voor het bestuur van Jong VNK zijn we op zoek naar bestuursleden die tijd hebben om één à twee keer per maand (online) te vergaderen, enthousiast zijn om activiteiten te organiseren in lijn met eigen interesses/expertise en zich in te zetten voor én met de jonge kunsthistoricus van nu. Jong VNK streeft ernaar om een divers aanbod van 10 activiteiten per jaar te organiseren, inclusief een reis. Het betreft een onbezoldigde functie, voor 10 - 12 uur per maand. 

Wij zoeken:

  • Een jonge kunst- of architectuurhistoricus (of een gerelateerde opleiding) met veel affiniteit met de kunst- en cultuurwereld;
  • Iemand met een relevant netwerk van studenten, starters en/of young professionals;
  • Iemand met organisatorisch vermogen, initiatief nemend en verantwoordelijkheidsgevoel; 
  • Iemand die gedreven is en zowel zelfstandig als in teamverband functioneert; 
  • Iemand die zich minimaal één jaar wil inzetten als bestuurslid voor Jong VNK; 
  • Ervaring met relatiebeheer en/of bestuurservaring is een pre

 

Bij Jong VNK willen wij graag een ontmoetingsplek zijn voor diverse perspectieven. We zijn een inclusieve vereniging en streven ernaar om dit te reflecteren in een evenwichtig samengesteld bestuur. Voel je daarom van harte uitgenodigd om te solliciteren!

Meld je aan vóór 31 maart door een CV en korte motivatie (max. 250 woorden) in PDF te sturen naar jong@kunsthistorici.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Roísín Douglas (secretaris) via jong@kunsthistorici.nl of 06 570 188 03. 

Bestuur Jong VNK (V.l.n.r. Laetitia, Roísín, Raphaël en Rosa. Lisanne en Bram zullen deze zomer het bestuur verlaten) Bestuur Jong VNK (V.l.n.r. Laetitia, Roísín, Raphaël en Rosa. Lisanne en Bram zullen deze zomer het bestuur verlaten)