Logo VNK

menu

VNK-e rondleidevent in het Cromhouthuis

Er is genoeg te doen rondom rondleiden, van promotieonderzoek tot publicatie en congres. Maar hoe zit het met de praktijk? Hoe kun je zulke theoretische competenties omzetten tot concrete verbeteringen van je rondleidvaardigheden? Volg de workshop Rondleiden: alle goede dingen bestaan in drie!

Cromhouthuis, Herengracht 366, Amsterdam

12 oktober 2018

14:00

VNK-sectie Educatie

Door wie:
Herman van Gessel (museumeducator gespecialiseerd in rondleiden, docent Erfgoededucatie Reinwardt Academie), Sara Backer (zelfstandig museumdocent Rembrandthuis, docent Kunst Algemeen/CKV).

Voor wie:
Iedere kunsthistoricus die zijn/haar rondleidvaardigheid wil ontwikkelen. Ook niet-kunsthistorici zijn van harte welkom.

Programma
Herman van Gessel leidt de middag in met een introductie en instructie. Zijn uitgangspunt is dat bij rondleiden veel zaken - die helpen je rondleiding beter te structureren - in drieën bestaan. Vervolgens gaan we in groepjes met elk een begeleider het museum in. Gedurende anderhalf uur bereidt elk groepje bij een object in ca. 15 minuten een deel van een rondleiding voor. De groepsdeelnemers kiezen per object een rondleider, die uitvoert wat is voorbereid, waarna de rest van de groep en de begeleider feedback geven. Dan door naar het volgende voorwerp. Herman sluit de middag af met een plenaire bespreking met deelnemers en begeleiders, in Café Cromhout bij een drankje.


Workshop: Rondleiden: alle goede dingen bestaan in drie
Wanneer: Vrijdagmiddag 12 oktober van 14.00 tot 17.00 uur
Waar: Cromhouthuis/Bijbels Museum, Herengracht 366, 1016 CH Amsterdam. Start in Café Cromhout (beneden).
Aanmelden via secretariaat@kunsthistorici.nl  
Prijs: € 25,- voor VNK-leden, niet-leden € 30, + entree museum (Museumkaart gratis), inclusief twee consumpties. Nog geen VNK-lid? Start je lidmaatschap met ingang van dit event (€ 30 per jaar, studenten/gepensioneerden € 23) en neem deel voor de ledenprijs. Let op: je aanmelding is pas definitief na onze bevestiging en jouw betaling via: NL24INGB0000569560 t.n.v. VNK, o.v.v. VNK-E-rondleidevent2018