Logo VNK

menu

Jong VNK

Jong VNK x Van Gogh Museum

Privé-rondleiding tentoonstelling Van Gogh aan de Seine door tentoonstellingscurator Bregje Gerritse

Van Gogh Museum, Museumplein 6, Amsterdam

Donderdag 7 december

15:30 - 18:00 (incl. borrel)

Jong VNK - Zowel Jong VNK-leden als VNK-leden zijn welkom

Jong VNK x Van Gogh Museum | 7 december 15:30 - 18:00 (incl. borrel)

Medio oktober opende in het Van Gogh Museum in Amsterdam de prachtige tentoonstelling Van Gogh aan de Seine. Voor veel studenten Kunstgeschiedenis is het een droom om op een dag in een prestigieuze instelling aan zo’n expositie mee te werken, of onderzoek te verrichten en aan catalogi te schrijven. Maar klopt het romantische beeld dat heerst van werken in een museum eigenlijk wel? Wat komt er kijken bij werken in een culturele instelling? Hoe verloopt bijvoorbeeld het proces van een bruikleenaanvraag, of wat wordt bedoeld met ‘verhangingen’?

Achter de schermen

Om al deze vragen te beantwoorden en een realistischer inzicht te geven in het werk achter de schermen bij het maken van tentoonstellingen, zal tentoonstellingscurator Bregje Gerritse ons via een privé-rondleiding op donderdagmiddag 7 december meenemen in de wereld van Van Gogh. Daarbij zal zij vertellen over de ins and outs bij het opzetten van een tentoonstelling, maar ook over hoe het werken in een groot museum er in de dagelijkse praktijk uitziet. Aansluitend zal er ook nog een gezellige borrel plaatsvinden, waar je al je prangende vragen kwijt kunt en enthousiaste mede-kunsthistorici kunt ontmoeten!

Aanmelden

Wil je deze kans niet missen? Meld je dan aan via de link.

Nog geen lid van Jong VNK? Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen, krijg handige tools en tips van ervaringsdeskundigen en maak nieuwe vrienden bij het leukste netwerk van Nederland! Aanmelden voor Jong VNK kan hier.

Gratis voor (Jong)VNK-leden (mits in het bezit van een Museum-, ICOM- of Vereniging Rembrandtkaart)

Vincent van Gogh, Bruggen over de Seine bij Asnières, 1887, Sammlung Emil Buhrle, in langdurig bruikleen bij Kunsthaus Zürich Vincent van Gogh, Bruggen over de Seine bij Asnières, 1887, Sammlung Emil Buhrle, in langdurig bruikleen bij Kunsthaus Zürich