Logo VNK

menu

Congressen en symposia

Symposium Adriaen van de Venne

Zeeuws Museum in Middelburg

Op 22 maart a.s. organiseert het Zeeuws Museum, in samenwerking met het RKD ─ Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, een symposium over Adriaen van de Venne (1590-1662).

Overzichtstentoonstelling

Het symposium vindt plaats ter gelegenheid van de eerste grote overzichtstentoonstelling van zijn oeuvre – De omgekeerde wereld van Adriaen van de Venne – met werken uit binnen- en buitenland. Hoewel relatief onbekend bij het grote publiek, mag Van de Venne worden beschouwd als een van de meest originele en veelzijdige Nederlandse kunstenaars uit de zeventiende eeuw.

Sprekers

Tijdens het symposium worden verschillende aspecten van Adriaen van de Vennes leven en werk belicht. Sprekers zijn onder meer René van Stipriaan (literair-historicus), Yvonne Bleyerveld (senior conservator Teken- en Prentkunst bij het RKD en bijzonder hoogleraar Kunst op papier en perkament aan de Universiteit Leiden), Johan Koppenol (hoogleraar Oudere Nederlandse Letterkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam) en Edwin Buijsen (Van de Venne specialist, geassocieerd onderzoeker bij het RKD en gastconservator van de tentoonstelling).

Programma en tickets

Klik hier voor meer informatie en het programma. 

Datum: Vrijdag 22 maart 2024

Tijd: 10:00-18:00 uur

Locatie: Filmzaal Provincie Zeeland / Zeeuws Museum, Middelburg

Deelnamekosten: € 20

Aanmelden via symposium@zeeuwsmuseum.nl.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met een betaallink voor het voldoen van de deelnamekosten. Na betaling hiervan is de aanmelding pas definitief.