Logo VNK

menu

Beurzen en fondsen

Wie wordt Museumtalent 2021?

De Museumtalentprijs is door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) sinds 2017 ingesteld om verjonging en vernieuwing in de erfgoedsector te stimuleren. Deze aanmoedigingsprijs is bedoeld om jong talent in de museumsector in de schijnwerpers te zetten en kansen te bieden om zich door te ontwikkelen. Het gaat specifiek om jonge professionals (tot 32 jaar) die betaald werk verrichten aan één van de museale collecties in Nederland.

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) verzorgt de uitvoering van deze stimuleringsprijs voor jong talent in opdracht van de minister van OCW. De winnaar ontvangt een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject aangeboden door het Mondriaan Fonds. De winnaar ontvangt €7.000 en de overige twee finalisten ontvangen een bedrag van €3.000 euro voor een naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject.

Criteria genomineerde
Genomineerde is jonger dan 32 jaar op het moment van uitreiking van de prijs (eind zomer 2021).
Belangrijkste werkzaamheden zijn musea gerelateerd.
Geeft zichtbaar blijk van een gepassioneerde en onderscheidende visie op gebied van musea en collecties.
Heeft de ambitie om in 2021 deel te nemen aan een (betaald) persoonlijk ontwikkelingstraject dat in overleg met de RCE en het Mondriaan Fonds tot stand komt.
Is betaald werkzaam voor en/of in de museumsector, in loondienst of als zelfstandige.

Deelname
Kandidaten kunnen worden voorgedragen door professionals of betrokkenen uit de sector. Aanmelden kan met het aanmeldingsformulier tot en met 25 augustus 2021.