Logo VNK

menu

Vacatures

Vacature conservator kunstlithografie

Het Nederlands Steendrukmuseum werkt aan vernieuwing en ontwikkelt zich naar een LithoMuseum waarin de actuele relevantie van lithografie voor de wereld centraal staat vanuit de thema’s Kunst, Ambacht en Technologie. De afgelopen jaren heeft het museum zich weten te profileren dankzij succesvolle kunsttentoonstellingen. Om verdere stappen te zetten in de transitie naar een LithoMuseum zoekt het museum een conservator kunstlithografie. 

Positie van de functie in de organisatie

De conservator die wij zoeken rapporteert aan de directeur. De conservator gaat nauw samenwerken binnen de organisatie met het bestuurslid kunst en de kunstadviseur, de meester-steendrukker, medewerker marketing & communicatie en de office manager. Daarnaast wordt gewerkt met de vrijwilligers van de Taakgroep Collectie & Exposities.

 

Doel van de functie

Werkzaamheden met betrekking tot:

 • Ontwikkeling van het collectie- en presentatiebeleid op het gebied van kunstlithografie.
 • Organiseren van tijdelijke en permanente tentoonstellingen en projecten op het gebied van de kunstlithografie –zowel historisch als eigentijds- in lijn met de visie van het museum.
 • Beheer, behoud en verwerving van collectie.
 • Wetenschappelijk onderzoek doen en schrijven van publicaties.
 • Vertalen van inhoudelijke verhalen naar publieksprogramma’s en lezingen voor het publiek en steungevers.

 

Wat vragen wij van de conservator kunstlithografie?

 • Relevante afgeronde academische opleiding kunstgeschiedenis;
 • Kennis van historische én hedendaagse kunst(lithografie);
 • Je bent communicatief zeer vaardig en bent in staat om een complex verhaal voor verschillende doelgroepen begrijpelijk te maken;
 • Minimaal drie jaar relevante ervaring met een relevant netwerk bij musea, collectioneurs en handelaren;
 • Vaardigheden in projectmatig werken en werken in teamverband;
 • Gerichtheid op diversiteit en inclusie in de culturele wereld;
 • Enthousiasme om het thema Kunst verder te ontwikkelen binnen de context van het LithoMuseum en verbinding te leggen met de thema’s Ambacht en Technologie.


We nodigen nadrukkelijk iedereen uit te reageren die voldoet aan dit profiel.

Wat bieden wij?
Een stimulerende en dynamische werkomgeving met goede onderlinge verstandhouding. De kans om mee te bouwen aan de totstandkoming van een nieuw museum. Salariëring in schaal 9 met doorgroeimogelijkheden naar schaal 10 volgens de salaristabellen van de museum CAO. Wij bieden een pensioenvoorziening volgens de museum CAO. Als start bieden wij een jaarcontract met een aanstelling voor 28 uur per week.

Contact en informatie
Enthousiast geworden? Graag ziet onze directeur Maarten Kentgens jouw reactie, in de vorm van een motivatie en C.V. uiterlijk maandag 23 augustus tegemoet via: info@steendrukmuseum.nl. Eerste gesprekken staan gepland voor begin september. Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met Maarten Kentgens, telefoon 040 2049841 of 06 41221685.

Deze vacature wordt mogelijk gemaakt dankzij de Coronaregeling Medewerkers Collectiebeleid van het Mondriaan Fonds. De kandidaat gaat ermee akkoord bij aanstelling in het kader van deze regeling te worden voorgedragen aan het fonds.