Logo VNK

menu

Vacatures

Universiteit Utrecht: Docenten Kunstgeschiedenis

Het departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis (GKG) is op zoek naar drie docenten kunstgeschiedenis (0.7 fte). De periode van specialisatie is open, van eigentijdse visuele cultuur tot middeleeuwse kunst en architectuur.

Functie 

Het departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis (GKG) is op zoek naar drie docenten Kunstgeschiedenis. Van docenten wordt verwacht dat ze bijdragen aan het onderwijs en de coördinatie van cursussen in de bachelor en master kunstgeschiedenis (in het Nederlands) en/of aan de cursussen ‘Modern Art’ en ‘Chemistry and Art’ (in het Engels) bij University College Utrecht. De periode van specialisatie is open, van eigentijdse visuele cultuur tot middeleeuwse kunst en architectuur.

Onderzoek en onderwijs in de afdeling Kunstgeschiedenis (geleid door Professor Sven Dupré ) concentreert zich rond drie grote assen: technische, transculturele en digitale kunstgeschiedenis. Van kandidaten wordt gevraagd te tonen hoe zij aan een of meerdere van deze assen bijdragen. Van docenten wordt verwacht bij te dragen aan het onderwijs op het terrein van de kunstgeschiedenis over de volle breedte van het vakgebied, en dus ook buiten het domein van hun expertise. Ze zijn bereid, samen met collega’s, onderwijs te verzorgen in bachelorcursussen, zoals ‘Panorama van de kunst’, ‘Van papier tot plastic’, ‘Iconografie’, en ‘Omgaan met erfgoed’. Ook de begeleiding van bachelor- en masterscripties en stages, en het tutoraat behoren tot het takenpakket van docenten.

Profiel

  • Een voltooide universitaire opleiding in de kunstgeschiedenis, bij voorkeur gepromoveerd of op korte termijn af te ronden proefschrift op het terrein van de kunstgeschiedenis of een verwante discipline met een aantoonbare specialisatie in kunst, architectuur of visuele cultuur in een periode van de middeleeuwen tot de 21ste eeuw.
  • Aantoonbare ervaring in het geven van onderwijs, in het bijzonder op bachelorniveau, en in het bezit van een BKO (Basis Kwalificatie Onderwijs), of bereid deze op korte termijn (binnen twee jaar) te behalen.
  • Bereid scripties en stages te begeleiden als docent.
  • Goede beheersing van het Nederlands en het Engels.
  • Bereid om organisatorische taken in de afdeling op te nemen, en volwaardig deel te nemen aan het leven van de academische gemeenschap in afdeling en departement.
  • Ervaring met (of ideeën en een bereidheid tot) het geven van practica in het Kunstlab en hedendaagse kunst en architectuur strekken tot aanbeveling.

Aanbod

Het betreft een tijdelijk dienstverband (0,7 fte) voor de duur van een jaar, vanaf 1 augustus 2020. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden, tot max. vier jaar. Bij een taakomvang van minstens 0,7 fte ontvangen tijdelijke docenten binnen deze aanstelling 10% ontwikkeltijd, bedoeld voor o.a. de BKO en trainingen/workshops ter voorbereiding op het vervolg van hun loopbaan. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.978,- (schaal 10/11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 6.000 studenten en 900 medewerkers verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen, en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Aanvullende informatie 

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met: 
prof. dr. Sven Dupre (afdelingshoofd), via s.g.m.dupre@uu.nl.

We nodigen je uit ook de website van de opleiding te bezoeken.

Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop op de website.

We zien ook graag een of twee cursusevaluaties tegemoet.

De eerste gesprekken zullen ivm de huidige corona maatregelen (hoogstwaarschijnlijk) digitaal plaatsvinden op 9 juni.

Uiterlijk reageren op 24 mei 2020.