Logo VNK

menu

Vacatures

Universiteit Leiden: vakreferent

De Universiteit Leiden zoekt een vakreferent voor de domeinen Kunsten, kunstgeschiedenis, film- en literatuurwetenschap en Franse Taal en Cultuur. Omvang: 0,8 fte.

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) is een internationaal toonaangevende wetenschappelijke bibliotheek met collecties van wereldformaat en met geavanceerde diensten voor onderwijs en onderzoek. De UBL verzorgt de wetenschappelijke informatievoorziening als trusted partner in kennis voor onderzoekers, docenten en studenten. Wij creëren betrouwbare, duurzame en innovatieve diensten in samenwerking met andere vooraanstaande partijen in binnen- en buitenland. Wij staan wereldwijd bekend om onze bijzondere collecties, die naast hun rol voor onderwijs en onderzoek ook een belangrijke maatschappelijke en culturele functie hebben. De UBL is een veeleisende en inspirerende werkomgeving die vele kansen biedt voor medewerkers om zich verder te ontwikkelen. Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) zoekt per direct een vakreferent voor de domeinen Kunsten, Kunstgeschiedenis, Film- en Literatuurwetenschap en Franse Taal en Cultuur (0,8 fte)

De werkzaamheden
De afdeling Faculty Liaison & Diensten zoekt een nieuwe vakreferent die een brug vormt tussen de UBL en medewerkers en studenten van de opleidingen en onderzoeksprogramma’s van Kunsten, Kunstgeschiedenis, Film- en Literatuurwetenschap en Franse taal en cultuur. De vakreferent treedt op als partner voor onderzoekers en docenten en draagt zorg voor de collectievorming en cursussen informatievaardigheid voor bovengenoemde domeinen. U werkt vanuit uw deskundigheid en met een innovatieve instelling nauw samen met collega-vakreferenten en specialisten van de UBL op het gebied van bijvoorbeeld datamanagement en Open Access.

Tot uw werkzaamheden behoren:

 • Het opbouwen en onderhouden van een breed netwerk binnen de bovengenoemde opleidingen en onderzoeksprogramma’s en met collega’s binnen en buiten de UBL;
 • Afstemmen van de collecties voor deze domeinen op de informatiebehoefte bij onderwijs en onderzoek en het uitbouwen van deze collecties;
 • Verzorgen van instructies en cursussen op het gebied van informatievaardigheid;
 • Actief ondersteunen van het onderwijs- en onderzoeksproces;
 • Informatievoorziening en voorlichting over diensten van de UBL in het algemeen;
 • Initiëren van nieuwe diensten en meewerken aan de ontwikkeling daarvan.

Uw profiel
Voor deze functie is het van belang dat u communicatief vaardig bent, analytisch sterk, resultaatgericht en flexibel. Verder zijn we op zoek naar iemand met:

 • Doctoraal of MA Geesteswetenschappen met kennis van Kunsten, Kunstgeschiedenis, Film- en Literatuurwetenschap en Franse taal- en letterkunde;
 • Bekendheid met het onderwijs- en onderzoeksproces binnen Geesteswetenschappen;
 • Een innovatieve instelling met aantoonbare kennis van en ervaring met digitale toepassingen in de wetenschappelijke informatievoorziening en met relevante ICT-toepassingen in onderwijs en onderzoek;
 • U bent adviesvaardig en beschikt over aantoonbare didactische vaardigheden;
 • Een klantgerichte instelling;
 • Tenminste passieve kennis van het Frans;
 • Een uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met bij goed functioneren mogelijk uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 4.274,– bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%) en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op: www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met Hetty Verhagen, hoofd Faculty Liaison & Diensten, h.m.w.j.verhagen@library.leidenuniv.nl, telefoon 071-527 6338).

Solliciteren
Mail uw motivatiebrief, voorzien van het vacaturenummer 19-109en vergezeld van uw cv, tot en met 24 maart 2019 naar: VacaturesPenOServices@bb.leidenuniv.nl.

www.universiteitleiden.nl