Logo VNK

menu

Congressen en symposia

Symposium Women in the Museum: Reframing and Reclaiming

Symposium Women in the Museum, Rijksmuseum

Op 5 maart 2024 opent het Rijksmuseum in Amsterdam, haar deuren voor het 3e 'Women in the Museum' Symposium, waar nieuwe perspectieven op (kunst)geschiedenis, gender inclusiviteit en herdefiniëring van museale narratieven centraal zullen staan.

Dit jaar draait alles om 'Reframing and Reclaiming'. Er wordt dieper ingegaan op de herinterpretatie van (kunst)geschiedenis en de behoefte aan een inclusievere benadering. Keynote sprekers Janina Ramirez en Estrella de Diego belichten respectievelijk de vergeten vrouwen in de Middeleeuwen en nieuwe genderstrategieën.

Tijdens sessies als 'The Idea of the Great Artist', 'Reclaiming Heritage Spaces' en 'Reframing Old Narratives' worden discussies gevoerd over de rol van vrouwen in kunst, het heroverwegen van de functie van musea en het herschrijven van bestaande verhalen.

Met sprekers als tentoonstellingsmakers uit Baltimore en Hamburg, en projectleiders van baanbrekende initiatieven op het gebied van toegankelijkheid en inclusiviteit in musea, belooft deze dag nieuwe diepgaande inzichten te bieden.

Datum: 5 maart 2024, 9.00-18.00u
Locatie: Rijksmuseum, Amsterdam

Een kans om de geschiedenis te herzien en nieuwe perspectieven te omarmen! ✨ #WomenInTheMuseum #ReframingHistory #ArtAndGender"