Logo VNK

menu

Vacatures

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam – Tentoonstellingsmaker

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam programmeert in twee historische monumenten in Amsterdam tijdelijke tentoonstellingen en andere evenementen. Op de afdeling Tentoonstellingen is plek voor een tentoonstellingsmaker voor  37,5 uur per week. 

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam programmeert in twee historische monumenten in Amsterdam tijdelijke tentoonstellingen en andere evenementen. Met ca. 750.000 bezoekers per jaar draaien wij mee in de (inter)nationale museale top. Onze organisatie heeft een vast kernteam van zo’n 50 medewerkers en daarnaast een grote groep medewerkers voor de publieksontvangst, docenten en vrijwilligers. De inkomsten van de stichting worden gegenereerd door kaartverkoop, commerciële activiteiten en niet in de laatste plaats sponsors en fondsen. Voor de afdeling Tentoonstellingen zoeken wij per direct een Tentoonstellingsmaker voor  37,5 uur per week. 

De afdeling Tentoonstellingen bestaat uit een hoofd Tentoonstellingen, twee tentoonstellingsmakers, een coördinator tentoonstellingen en een tekstredacteur. De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam maken in totaal zes grote tentoonstellingen per jaar. Als tentoonstellingsmaker zorg je voor de realisatie van actuele en prikkelende tentoonstellingen waarin de beleving van de bezoeker centraal staat. Daarbij zet je samen met de collega’s van de afdelingen Tentoonstellingen en Marketing & Communicatie al je kennis, creativiteit en organisatievermogen in.

Wie zoeken wij?

  • We zoeken een universitair of hbo-geschoolde creatieve verhalenverteller met ervaring als tentoonstellingsmaker of in een vakgebied dat daaraan gelieerd is. Daarnaast heb je een frisse blik op tentoonstellingen: je denkt out of the box;
  • bezit je uitgebreide kennis van kunstgeschiedenis en kun je snel veel informatie verwerken;
  • heb je ervaring met design thinking en weet je die te verwerken in tentoonstellingen
  • vind je het leuk om innovatieve technische ontwikkelingen op het gebied van tentoonstellingen te volgen en te implementeren;
  • heb je ervaring met het schrijven van teksten en de productie van audiotours;
  • heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en een goede beheersing van de Engelse taal;
  • heb je een leergierige houding;
  • ben je gewend snel te schakelen en aan verschillende tentoonstellingsprojecten tegelijk te werken;
  • bezit je de kwaliteit om processen en budgetten te bewaken en ben je gewend de leiding te nemen om tot het beste resultaat te komen;
  • heb je kennis van collectiehulpverlening (CHV).

Wat bieden wij?
We bieden een geweldige full-time baan bij een dynamische organisatie die van uitdagingen houdt. In een hecht en creatief kennisteam ontwikkelen wij tentoonstellingen van internationale allure vol verhalen en laten wij collecties van wereldfaam schitteren. Wij bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Salaris is afhankelijk van ervaring.

Solliciteren?
Je kunt de sollicitatie, voorzien van cv en motivatie, vóór 8 april aanstaande mailen aan personeelszaken@hermitage.nl o.v.v. vacature tentoonstellingsmaker. Voor nadere informatie over kun je contact opnemen met Relinde van der Ree, P&O adviseur of met Marlies Kleiterp, hoofd Tentoonstellingen. Telefoon 020 626 81 68.

www.hermitage.nl