Logo VNK

menu

Personalia

sKBL verder met nieuw bestuur, directie en team

Per 1 augustus is bestuur, directie en team van sKBL gewijzigd. Binnen sKBL participeren ruim 200 kastelen, historische buitenplaatsen, landgoederen (KBL) en andere partijen.

Nieuw bestuur en directeur
René Dessing, oprichter van sKBL en voorheen directeur, vervult de functie van voorzitter. Penningmeester wordt fiscalist Jos Vork (Tol Vork Groeneveld). Verder bestaat het bestuur uit: Erik Wanrooij (secretaris) Rylana Seelen (lid), Herma de Heer (lid) Jan-Hylke de Jong (lid) en Oldrik Verloop (lid). Jennemie Stoelhorst is m.i.v. 1 augustus 2019 directeur van sKBL. Daarvoor was zij als projectleider bij sKBL betrokken. 

Team
Caroline van Wijhe-de Boer neemt de eindredactie van de sKBL nieuwsbrief over van Saskia Ouwehand, die onder andere deze taak vanaf de oprichting uitvoerde. Lenneke Berkhout wordt secretaris van de sKBL International Summer School. Zij promoveert volgend jaar op een onderzoek naar "De wereld van hoveniers van de prinsen en prinsessen van het Huis van Oranje-Nassau, 1621-1730". Dit najaar wordt Gieneke de Ruiter voor sKBL actief. Na haar ondersteunende functie bij onderwijsmanagement, zet zij zich dan in voor de organisatie van de talrijke inhoudelijke evenementen en studiedagen van sKBL.