Logo VNK

menu

Personalia

Ruben Suykerbuyk conservator Oude Meesters Museum Boijmans van Beuningen

Ruben Suykerbuyk wordt de nieuwe conservator Oude Meesters bij Museum Boijmans Van Beuningen. Suykerbuyk volgt Friso Lammertse op die vorig jaar een overstap maakte naar het Rijksmuseum.

Vanaf april 2021 wordt de afdeling conservatoren van Museum Boijmans Van Beuningen verrijkt met de komst van oude kunstconservator Ruben Suykerbuyk (Antwerpen, 1989). De Belgische kunsthistoricus en huidig postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Gent, heeft de oude kunst uit de Nederlanden (vijftiende - zeventiende eeuw) als expertisegebied en kent daardoor de Boijmans collectie goed. Bij het Rotterdamse museum en depot zal de nieuwe conservator zich bezig houden met onderzoek en verzorging van de collectie oude meesters, met werken van Van Eyck, Bosch, Bruegel en Titiaan, tot Rembrandt en verder. Voorganger Friso Lammertse nam in maart 2020 na 28 jaar afscheid van Rotterdam.

De in Antwerpen geboren en in Essen getogen Suykerbuyk is doctor in de kunstwetenschappen en in de geschiedenis. Hij deed werkervaring op in het Kunsthistorisches Museum in Wenen en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel. Suykerbuyk ontving verschillende prijzen en stipendia waaronder de Rogier van der Weyden Prize (2012), de Dr. Alfred & Isabel Bader Prize (2013), het James Loeb Fellowship aan het Zentralinstitut für Kunstgeschichte in München (2018) en een mandaat van het Bijzonder Onderzoeksfonds van de Universiteit Gent (2018-2021).