Logo VNK

menu

Vacatures

Rijksmuseum - medewerker onderwijs

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een Medewerker Onderwijs voor 36 uur per week.

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Ruim twee miljoen mensen uit de hele wereld bezoeken jaarlijks het museum met hoogtepunten uit de collectie zoals de Nachtwacht van Rembrandt en het Melkmeisje van Vermeer. Verder organiseert het Rijksmuseum vele tentoonstellingen, evenementen, lezingen, cursussen en workshops voor jong en oud.

Wil jij programma’s ontwikkelen voor het voortgezet onderwijs en wil je verantwoordelijk zijn voor talentontwikkelingsprogramma’s als het Rijksmuseum Junior Fellowship? Dan zoeken wij jou!

De afdeling Publiek & Educatie zoekt een Medewerker Onderwijs, Deelgebied voortgezet onderwijs voor 36 uur per week. 

Functie
Als Medewerker Onderwijs maak je deel uit van het onderwijsteam. Je ontwikkelt en monitort de programma’s en producten voor het voortgezet onderwijs. Je organiseert klankbordgroepen en studiedagen en bent het aanspreekpunt voor rondleiders, leraren en leerlingen. Je bent verantwoordelijk voor talentontwikkelingsprogramma’s als het Rijksmuseum Junior Fellowship. Jij bent het gezicht en bepaalt de koers voor het voortgezet onderwijs in het Rijksmuseum.

Vereisten

 • Universitaire opleiding (kunst)geschiedenis.
 • Kennis van de laatste ontwikkelingen en het curriculum van het voortgezet onderwijs.
 • Ervaring in het ontwikkelen van educatieve producten.
 • Didactische kennis.
 • Ervaring met projectmatig werken.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.

Profiel

 • Sterke coördinerende, organisatorische en communicatieve vaardigheden.
 • Liefde voor de doelgroep (voortgezet onderwijs).
 • Je kunt je goed verplaatsen in verschillende perspectieven.
 • Goede samenwerker en verbinder.
 • Originele denker en maker.

Salaris
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.840,- en maximaal € 3.718,- bruto per maand (schaal 9), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering.

Inlichtingen/sollicitaties
Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit te reageren. Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Annemiek Spronk, Hoofd Onderwijs op de afdeling Publiek & Educatie, 020-6747406. Voor vragen m.b.t. de sollicitatieprocedure kan je je wenden tot Lieke Boers, personeelsadviseur, telefoon 020-6747304. Voor meer informatie over de organisatie kan je kijken op rijksmuseum.nl/nl/organisatie.

Sollicitaties kunnen tot en met 31 augustus a.s. worden verstuurd via het online sollicitatieformulier.