Logo VNK

menu

Vacatures

Open Universiteit: Universitair docent kunstgeschiedenis

Als universitair docent verzorgt u onderwijs in de moderne kunst in de bacheloropleiding Algemene Cultuurwetenschappen en de masteropleiding Kunst- en Cultuurwetenschappen van de Open Universiteit.

In de bacheloropleiding begeleidt u de cursus ‘Moderne kunst. Feiten en visies’. Daarnaast begeleidt u samen met collega’s enkele interdisciplinaire cursussen: ‘Americana. Europese reflecties op Amerika na 1900’, en ‘Veranderend verleden: beeldvorming en herinnering’. Ook begeleidt u bachelor- en masterscripties op het gebied van de Kunstgeschiedenis. Verder draagt u bij aan de organisatie en ontwikkeling van afzonderlijke cursussen en het curriculum in zijn geheel. Meer informatie over de opleidingen en de cursussen is te vinden op www.ou.nl > Opleidingen
Naast de begeleiding van onderwijs doet u onderzoek op het gebied van de Nederlandse kunst 1880-1975, dat aantoonbaar aansluit bij het onderzoeksprogramma ‘Waarde en waardering van cultuur’ van de faculteit Cultuurwetenschappen. Meer informatie over dit programma is te vinden op www.ou.nl > Onderzoek. De functie bevat ook enkele bestuurstaken.
 

Functie-eisen
U bent gepromoveerd op het gebied van de Kunstgeschiedenis met specialisatie op het terrein van de Nederlandse kunst 1880-1975. U heeft ervaring met de ontwikkeling en begeleiding van universitair bachelor- en masteronderwijs. Daarnaast heeft u ervaring met het werken in een digitale leeromgeving en heeft u een aantoonbare interdisciplinaire oriëntatie. U bent in staat om in teamverband te werken, beschikt over organisatorisch talent en uitstekende communicatievaardigheden. U bent in het bezit van de BKO (Basis Kwalificaties Onderwijs), of bent bereid de nodige stappen te zetten tot het behalen ervan.

Arbeidsvoorwaarden
Dienstverband voor bepaalde tijd: tijdelijk voor de duur van 4 jaar. Het salaris wordt afhankelijk van opleiding en ervaring vastgesteld. Inschaling vindt plaats in maximaal salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4.978,= bruto per maand bij een volledig dienstverband. De Open Universiteit biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, kinderopvang en ouderschapsverlof.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met prof. dr. Paul van den Akker, hoogleraar Kunstgeschiedenis en sectievoorzitter Kunstgeschiedenis via paul.vandenakker@ou.nl. LET OP: het vermelde e-mailadres is uitsluitend bedoeld voor het inwinnen van nadere informatie over deze vacature. 

Solliciteren
U kunt uw sollicitatie, vergezeld van curriculum vitae en onder vermelding van het vacaturenummer, per e-mail sturen naar: solliciteren@ou.nl. Meer informatie over de Open Universiteit kunt u vinden op de website www.ou.nl. Solliciteer uiterlijk op 23 feb. 2020 23:59 (Europe/Amsterdam).