Logo VNK

menu

Congressen en symposia

Nexus-conferentie 2023 - Nietzsche & Van Gogh discuss the Future of Western Civilization (korting VNK-leden!)

Nietzsche and Van Gogh discuss the Future of Western Civilization. Nexus-conferentie ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van het Van Gogh Museum.

Op zaterdag 17 juni 2023 komt een groep vermaarde kunstenaars, denkers en schrijvers van over de hele wereld bijeen voor de Nexus-conferentie 2023, om – in het spoor van Nietzsche en Van Gogh – onze tijd en onze wereld te bevragen. Heersen machtslust en geldzucht tegenwoordig, of kunnen we nog geloven in andere idealen? Wat geeft ons leven zin? Waar vinden we wijsheid en kennis daarover: in de cloud, in bibliotheken, in kunst? En is de westerse cultuur verworden tot een grafmonument van toeristische attracties of is zij nog altijd een rijkgevulde schatkamer die hoop biedt?

Programma

Tijdens de Nexus-conferentie 2023 stellen we de vragen van Nietzsche en Van Gogh vanuit onze tijd. Hoe staat onze beschaving er nu voor en wat zal haar toekomst zijn? Zijn de waarden van weleer ook nog de onze? En hoe verhoudt de online wereld van vluchtige video’s zich tot de wereld van kunst en literatuur?

Sprekers

Bekijk nu de line-up van kunstenaars, kunstkenners en kunstminnaars: directeur van het Van Gogh Museum Emilie Gordenker, filmlegende Béla Tarr, Louvre-directeur Laurence des Cars, Getty Trust-voorzitter en CEO Katherine Fleming, kunsthistoricus Georges Didi-Huberman, filmmakers Andrej Tarkovski en László Nemes, wetenschappers Brian Greene en Robbert Dijkgraaf, en bestsellerauteurs Antonio Scurati, Tomáš Halík, Lisa Appignanesi, Valentina Vapaux, Stephen Farthing, Leon Wieseltier en Humberto Beck.

Korting

Lees op de website van het Nexus Instituut meer over het programma, entreekaarten en sprekers.

Let op: VNK-leden hebben eind mei via de VNK-nieuwsbrief een actiecode ontvangen waarmee ze twintig euro korting ontvangen op een entreekaart!

Belangrijk: de uiterste gebruikdatum van de code is 13 juni.

Nietzsche and Van Gogh discuss the Future of Western Civilization Nietzsche and Van Gogh discuss the Future of Western Civilization