Logo VNK

menu

Vacatures

Museumtijdschrift zoekt een nieuwe freelance medewerker

Museumtijdschrift is het grootste, onafhankelijke kunsttijdschrift van Nederland, gemaakt voor een breed publiek van belangstellende tentoonstellingsbezoekers met onderwerpen van oude kunst tot en met hedendaagse kunst en design. Wij zijn op zoek naar een nieuwe auteur die de rubriek ‘museum-kort’ 8 x per jaar voor ons gaat schrijven.

Wat ga je doen?

Voor deze tentoonstellingsrubriek selecteert de redactie de items, de plek op de pagina en de lengte. De nieuwe freelance medewerker verzorgt de persinformatie en het bijbehorende persbeeld voorzien van credits en schrijft teksten om de lezer te informeren en enthousiasmeren over de nieuwe tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Wie zoeken wij?

Om deze rubriek te schrijven, dien je over brede, kunsthistorische belangstelling te beschikken, op een heldere en aansprekende manier voor gewone mensen te kunnen schrijven en met deadlines te kunnen omgaan. We zouden het leuk vinden om jonge mensen een kans te bieden op deze manier wat bij te verdienen of een terugkerende bron van inkomsten te hebben voor een eigen freelancepraktijk.

Wat bieden wij?

De betaling voor deze rubriek is 475 euro bruto per keer. Je hebt elke keer twee weken de tijd om alles in orde te maken. Het gaat om informatie, tekst, beeld en credits bij twaalf tentoonstellingen uit Nederland en tien, inclusief vier mini’s, uit het buitenland.

Interesse?

Stuur uiterlijk dinsdag 31 mei 2022 jouw motivatie en cv naar mdevries@museumtijdschrift.nl ter attentie van Marina de Vries (hoofdredacteur) o.v.v. ‘museum-kort’.