Logo VNK

menu

Vacatures

Museum Hoeksche Waard: directeur

Het Museum Hoeksche Waard, gevestigd te Heinenoord, gemeente Hoeksche Waard, stelt zich ten doel de cultuur- en streekhistorie van de Hoeksche Waard te behouden, te ontsluiten en te presenteren, toegankelijk voor een breed publiek en met een bovenregionale aantrekkingskracht. Het Museum Hoeksche Waard in Heinenoord zoekt een Directeur voor 28,8 uur per week

In verband met het vertrek van de huidige directeur zoekt het bestuur van het Museum Hoeksche Waard per 1 oktober 2019 een directeur met een gedreven persoonlijkheid met visie en durf, die gebruik maakt van de kwaliteiten van de vrijwilligers en die de ambities van Museum Hoeksche Waard kan waarmaken.

U bent een verbinder die uitstekend kan communiceren en samenwerken met zeer diverse partners. U bent een netwerker die gemakkelijk mensen en partners aan zich weet te binden om bestaande relaties te onderhouden en uit te bouwen.

U bent een optimistisch persoon die denkt in mogelijkheden. U ziet kansen en probeert deze met de organisatie te verzilveren zonder de risico’s uit het oog te verliezen. U neemt beslissingen, hakt knopen door en bewaart het overzicht.

U bent een inspirerend en resultaat- en mensgerichte leidinggevende die mensen motiveert en uitdaagt het beste uit zichzelf te halen. U heeft oog voor het talent van mensen, geeft ruimte voor ontwikkeling. U spreekt daarnaast mensen ook aan op houding, gedrag en taakvolwassenheid. U bent het boegbeeld van de organisatie.

U bent sterk gericht op innovatie en op de inzet van moderne presentatietechnieken, terwijl u zich voortdurend bewust bent dat het museum de verantwoordelijkheid draagt het cultureel erfgoed van de Hoeksche Waard adequaat te beheren en tentoon te stellen. Creativiteit en vernieuwingskracht zijn eigenschappen die u als vanzelf inzet.

Functie-eisen en competenties
De directeur van Museum Hoeksche Waard:

  • Heeft een academisch werk- en denkniveau.
  • Is een gedreven cultureel ondernemer met ruime leidinggevende ervaring, bij voorkeur in een maatschappelijke organisatie.
  • Heeft een sterke affiniteit met het werkveld van Museum Hoeksche Waard en draagt het cultureel erfgoed en de cultuureducatie een warm hart toe.
  • Heeft een visie op het gebied van behoud en inzet van museale collecties.
  • Heeft respect en gevoel voor de grote collectie van het museum.
  • Is gewend om te werken in een politiek-bestuurlijke omgeving en weet daarin effectief te zijn en doelen te bereiken.
  • Is een sterke netwerker die met een aanstekelijk enthousiasme naar buiten toe goed in staat is de belangen van Museum Hoeksche Waard te behartigen.
  • Heeft een zakelijke, resultaatgerichte en commerciële benadering en heeft kennis en inzicht in bedrijfskundige principes en financiële bedrijfsvoering.
  • Heeft ervaring met fondswerving, sponsoring en partnerships.

Arbeidsvoorwaarden
Het Museum Hoeksche Waard biedt een zeer boeiende, uitdagende en dynamische functie binnen een ondernemende, transparante en mens- en klantgerichte organisatie. Het betreft een aanstelling voor 28,8 uur per week, aanvankelijk voor 1 jaar, met mogelijk aansluitend een aanstelling voor onbepaalde tijd. Wij zijn aangesloten bij de museum Cao, de functie is gewaardeerd in salarisschaal 10. Het aanvangssalaris wordt vastgesteld aan de hand van opleiding en ervaring.

Procedure
U kunt uw sollicitatiebrief met motivatie, referentie(s) en CV tot uiterlijk 14 juli indienen via Bestuur@museumhw.nl. Voor extra informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Dick Hitzert via bovenstaand e-mailadres of per telefoon 06 221 957 81.