Logo VNK

menu

Personalia

Minke Schat nieuwe directeur Panorama Mesdag

Minke Schat is benoemd tot directeur/- uitvoerend bestuurder van Panorama Mesdag. Zij start per 1 april. Schat is hoofd publiekszaken & commerciële zaken bij Museum De Lakenhal in Leiden. Daarvoor werkte zij onder meer voor culturele instellingen als Het Koninklijk Concertgebouw, Het Groninger Museum en Buma Cultuur. Zij studeerde kunstgeschiedenis in Groningen.

Henk Grootveld, voorzitter van de Raad van Bestuur is verheugd om Minke Schat te kunnen presenteren als nieuwe directeur/bestuurder van Panorama Mesdag. ’Minke kent als geen ander de weg in het culturele landschap en wij kijken er dus naar uit om samen met haar weer een nieuwe stip op de horizon te zetten. Kijkend naar haar kennis, ervaring en netwerk zien wij dit met het volste vertrouwen tegemoet.’

Minke Schat zelf over haar aanstelling; ‘Het Panorama Mesdag is een veelzijdig museum met een prachtige collectie. Bovendien is het één van de belangrijke nationale monumenten van ons land en één van de oudste panorama’s ter wereld. Het museum heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt in professionalisering. Deze lijn wil ik graag voortzetten en met het team verder uitbouwen. Met betekenisvolle verhalen rond het unieke panorama, de bijzondere collectie en inspirerende tentoonstellingen liggen er voor Panorama Mesdag mooie kansen en uitdagingen om doorgroeien tot een trekker van regionale, nationale en internationale bezoekers.

Minke Schat is sinds 2011 hoofd publiekszaken & commerciële zaken bij Museum De Lakenhal in Leiden waar zij de re-branding van dit museum begeleidde. Schat stond verder aan de basis van een vernieuwende publieksvisie, voor zowel ‘on site’ als online. Daarnaast speelde zij een belangrijke rol bij de werving van nieuwe geldstromen en het proces van restauratie en uitbreiding van dit museum.

Minke Schat - foto: Marinda Baak Minke Schat - foto: Marinda Baak