Logo VNK

menu

Vacatures

Mauritshuis zoekt Conservator Publiek

Als Conservator Publiek speel je een voortrekkersrol in het toegankelijk maken van het Mauritshuis voor een zo breed mogelijk publiek. Je werkt binnen het team van conservatoren en restauratoren van de afdeling Collectie en Wetenschap en bent in staat creatieve visies te ontwikkelen en uit te werken.

Werkzaamheden

Je draagt actief bij aan de programmering en initieert voorstellen voor tentoonstellingen en activiteiten (die je soms ook zelf uitvoert). Je bent als redacteur verantwoordelijk voor het tweetalige Mauritshuis Magazine, je schrijft teksten voor onze recent vernieuwde website en je verzorgt uiteenlopende rondleidingen en ontvangsten. Op de afdeling ben je het eerste aanspreekpunt voor alle publieksteksten en draagt daar (inhoudelijk) aan bij. Je vervult een brugfunctie met medewerkers van andere afdelingen, in het bijzonder Educatie & Programmering en Marketing & Communicatie. Je rapporteert aan de Algemeen Directeur.

Wij zoeken iemand die:

  • Bij voorkeur een kunsthistorische achtergrond heeft;
  • De bezoeker centraal zet en de juiste vertaalslag naar het publiek weet te maken;
  • Beschikt over een antenne voor maatschappelijke ontwikkelingen en deze weet te integreren in je dagelijkse praktijk;
  • Toegankelijk kan schrijven en goed kan redigeren.

Wat breng je mee?

  • Voltooide universitaire studie kunstgeschiedenis, bij voorkeur met specialisatie in de Hollandse en Vlaamse schilderkunst uit de 17de eeuw;
  • Ruime ervaring als (assistent-)conservator en bewezen kwaliteiten als redacteur en tekstschrijver;
  • Ervaring op het gebied van publieksgericht werken, bij voorkeur in een museale instelling;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Daadkracht, structuur en resultaatgerichtheid;
  • Goede team player.

Solliciteren?

Herken je jezelf in het geschetste profiel en heb je interesse in deze uitdagende functie? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae vóór 1 oktober 2022 naar Martine Gosselink via vacatureconservatorpubliek@mauritshuis.nl onder vermelding van Vacature Conservator Publiek. 

De eerste gesprekken vinden plaats vanaf 10 oktober 2022, de tweede gesprekken vanaf 17 oktober 2022. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Quentin Buvelot of Ariane van Suchtelen via +31 (0)70 302 34 21 of o.derooy@mauritshuis.nl

Meer informatie

Lees meer over de organisatie, het salaris en wat je kunt verwachten op de website van het Mauritshuis.

Bezoekers in het Mauritshuis Bezoekers in het Mauritshuis