Logo VNK

menu

Congressen en symposia

Lezing: A Sapid Knowing… art knowledge/non-knowledge in the shadow of algorithmic ascendency (RKD, 29 mei)

Sinds 2015 ondersteunt het RKD, samen met het Stedelijk Museum Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam (UvA) elk jaar gezamenlijk de komst van een gastonderzoeker op het gebied van moderne en hedendaagse kunst (Visiting Fellow in Modern and Contemporary Art). Dit jaar is dat professor Sarat Maharaj.

Sarat Maharaj werd geboren in Zuid-Afrika en opgeleid in Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. Hij is professor in Visual Art & Knowledge Systems aan Lund University/Malmö Art Academy, Zweden, en onderzoeksprofessor aan Goldsmiths, University of London, waar hij van 1980 tot 2005 professor in Art History and Theory was. 

Maharaj was in 2001 en 2002 de Rudolf Arnheim Visiting Professor aan Humboldt University, Berlijn, en van 1999 tot 2001 gastonderzoeker beeldende kunst aan de Jan Van Eyck Academie, Maastricht. Zijn onderzoek is gericht op Marcel Duchamp, James Joyce en Richard Hamilton.

Op dinsdag 29 mei a.s. geeft hij een public lecture in het RKD. De abstract van deze lezing is te vinden als PDF onder aan deze pagina.

Informatie

Datum: Dinsdag 29 mei 2018
Locatie: RKD
Prins Willem Alexanderhof 5, Den Haag
Tijd:

  • Inloop vanaf 15.45 uur 
  • Lezing 16.00 - 17.30 uur
  • Na afloop is er een borrel

Voertaal: Engels
Toegang is gratis, aanmelden verplicht via events@rkd.nl