Logo VNK

menu

Kunsthistorici in het nieuws

Kunsthistorici genomineerd voor Vrouw In De Media Award

Verschillende kunsthistorici zijn genomineerd voor de regionale categorieën van de Vrouw in de Media Award. Stemmen op de kandidaten kan nog tot 30 januari.

Deze awards zijn een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en sprekersbureau ZijSpreekt. Op voordracht van journalisten en voordrachten door het publiek zijn 136 vrouwelijke deskundigen geselecteerd die in aanmerking komen voor één van de 14 prijzen. Voor de nominaties van de VIDM-award is gekeken naar hun opvallende aanwezigheid in de landelijke media. En voor de regionale awards vooral naar aandacht in de regionale media. 

  • In Noord-Holland werd Sanne Frequin genomineerd, universitair docent aan de Universiteit Leiden. Ze kreeg de nominatie onder andere voor haar berichtgeving over de brand in de Notre Dame. 
  • In Drenthe werd Annemiek Rens genomineerd, conservator bij het Drents Museum. Annemiek is o.a. samensteller van 'Barbizon van het Noorden' en is nu druk bezig met voorbereidingen van 'Viva la Frida!'. Annemiek was eerder redacteur bij de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici. 
  • In Zuid-Holland werd Meta Knol genomineerd, directeur van het vernieuwde Museum De Lakenhal in Leiden. In verband met de verbouwing en heropening van het museum verschenen er vele artikelen over het museum en haar visie daarop. Zo schreef Stefan Kuiper in de Volkskrant 'Dankzij directeur Meta Knol is de collectie op orde en ondergebracht in een gebouw dat er zijn mag.'

Er kan gestemd worden tot en met donderdag 30 januari op https://nl.surveymonkey.com/r/vidmawards2019