Logo VNK

menu

Personalia

Jacqueline Grandjean nieuwe directeur van Het Noordbrabants Museum

Jacqueline Grandjean wordt de nieuwe directeur-bestuurder van Het Noordbrabants Museum. Met ingang van 1 juli 2022 volgt zij Charles de Mooij op, die na 15 jaar als directeur terugtreedt.

Jacqueline Grandjean (Nijmegen, 1968) studeerde film- en kunstgeschiedenis in Amsterdam en voltooide The Getty Institute for Museumleaders in de Verenigde Staten. Na opdrachten voor het Stedelijk Museum, Rijksmuseum en het Museum voor Moderne Kunst Arnhem was zij conservator in het Amsterdam Museum.

Van 2012 tot 2021 was Jacqueline Grandjean directeur van de Oude Kerk in Amsterdam, die onder haar leiding uitgroeide tot een van de nieuwste kunstmusea van Nederland. In 2021 werd Grandjean benoemd tot artistiek directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Daar vertrok ze na enkele maanden vanwege een verschil van inzicht over het beleid. 

Grandjean is kernlid van de Sociaal Creatieve raad, die de overheid adviseert op gebied van verandering, cultuur en sociale vraagstukken. Voorzitter van de raad van toezicht Eric van Schagen over haar benoeming: “Jacqueline Grandjean is iemand die in staat is om een breed publiek aan het museum te verbinden.'

Lees meer op Brabant Cultureel

Jacqueline Grandjean / foto Viorica Cernica Jacqueline Grandjean / foto Viorica Cernica