Logo VNK

menu

Congressen en symposia

In de voetsporen van Vincent van Gogh. Verhalen van erfgoedlocaties.

14 november 2023

Van Gogh Europe organiseert op dinsdag 14 november 2023 het congres In de voetsporen van Vincent van Gogh. Verhalen van erfgoedlocaties.

Inspirerende sprekers van Van Gogh-locaties uit binnen- en buitenland delen die dag hun kennis over het beheer en behoud van de plekken waar de wereldberoemde schilder heeft gewoond en gewerkt.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: presentatie, publieksbenadering, promotie, storytelling, duurzaamheid en het omgaan met lokale en regionale overheden.

Ook is er ruime aandacht voor het Van Gogh in Drenthe-jaar; dit jaar is het 140 jaar geleden dat Van Gogh aankwam in Drenthe om daar te tekenen en te schilderen. Het congres vindt plaats in het Atlas Theater te Emmen en duurt van 10.00 tot 18.00 uur. De presentatie is in handen van Stephanie Afrifa.

Over Van Gogh Europe

Van Gogh Europe is een samenwerkingsverband van musea en erfgoedlocaties die verbonden zijn aan het leven en werk van Vincent van Gogh. Partners van Van Gogh Europe zijn onder meer het Van Gogh Museum, het Kröller-Müller Museum, the National Gallery, Musée d’Orsay, de Auberge Ravoux, de Van Gogh huizen in de Borinage en het Saint-Paul-de-Mausole psychiatrisch ziekenhuis in St Rémy waar Vincent een jaar verbleef. Meer informatie over Van Gogh Europe vind je hier.

Het congres is speciaal bestemd voor relaties uit het brede netwerk van Van Gogh Europe en alleen te bezoeken op uitnodiging. Van Gogh Europe stelt voor studenten van de UvA graag 10 gratis toegangskaarten beschikbaar.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het Congres kan via vangogheurope@vangoghmuseum.nl onder vermelding van ‘Aanmelding Student VGE-Congres’. Reageer snel, want op = op!