Logo VNK

menu

Vacatures

Het Van Gogh Museum is op zoek naar een tijdelijke Assistent Conservator

Het Van Gogh Museum is op zoek naar een tijdelijke Assistent Conservator binnen de afdeling Collectie & Onderzoek. Op deze afdeling werken 14 medewerkers aan de collectie, onderzoek en tentoonstellingen van het Van Gogh Museum in Amsterdam en De Mesdag Collectie in Den Haag. De afdeling werkt nauw samen met andere afdelingen en externen.

De Assistent Conservator verricht (kunsthistorische) werkzaamheden t.b.v. het team van conservatoren, zodanig dat er een bijdrage wordt geleverd aan het in de praktijk brengen van het collectie-, onderzoeks- en tentoonstellingsbeleid.

Wat ga je doen?

    Het coördineren van de werkzaamheden omtrent aanwinsten, restauraties, en nieuwe lijsten;
    Het uitdenken en begeleiden van veranderingen in de opstelling van de vaste collectie;
    Het bijhouden van de kunstmarkt en het verrichten van kunsthistorisch en/of marktonderzoek; ten behoeve van potentiële aanwinsten zoals geformuleerd in het Collectieplan;
    Het coördineren van online publicatie van delen van de collectie, inclusief nieuwe aanwinsten;
    Het inhoudelijk ondersteunen van conservatoren bij tentoonstellingsprojecten, collectiepresentaties en onderzoek;
    Het inhoudelijk representeren van het museum (rondleidingen, ontvangsten, lezingen);
    Het beantwoorden van vragen op het gebied van de collectie;
    Het begeleiden van kunsttransporten als koerier;

Wie ben jij?

Wij zoeken een inhoudelijk, communicatief en organisatorisch sterke en nieuwsgierige collega die goed overzicht kan bewaren binnen de verschillende werkzaamheden. Je bent een teamspeler maar kunt je taken zelfstandig uitvoeren. Je houdt van de dynamiek van een levendige baan en omgeving en bent goed in staat vele ballen tegelijk hoog te houden.
Verder verwachten wij:

    Een afgeronde universitaire master Kunstgeschiedenis met als aandachtsgebied de westerse kunst uit de periode 1840-1914. Een afgeronde master Museumconservator is een pré;
    Relevante museale ervaring;
    Publicaties op het relevante aandachtsgebied zijn een pré;
    Kennis van de internationale kunsthandel en het veilingwezen;
    Kennis van en ervaring met het werken met AdLib Museum+ (collectieregistratie systeem) is een pré;
    Mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van het Frans is een pré.

Waar kom je terecht?

In hartje Amsterdam kom je in een sociale en uitdagende werksfeer terecht waar je alle kansen kunt aangrijpen om het beste uit jezelf en je team te halen. Hier maak je stappen in jouw carrière. De Museum CAO is van toepassing. Deze rol valt in schaal 9. Het fulltime salaris (36 uur) ligt tussen €2.940,- en € 3.849,- bruto per maand op basis van opleiding en ervaring. Verder krijg je bij ons onder andere: vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, museumkaart en gezondheidsregeling.
Stap je in?

Heb je deze vacature met enthousiasme gelezen en sluit je je graag aan bij ons team? Stap ook in! Wij ontvangen jouw motivatiebrief met cv (als pdfbestand) graag vóór 15 december.

Solliciteer

Mocht je nog meer willen weten, kun je terecht bij Marije Vellekoop (Senior Manager Collectie) op telefoonnummer: 06-27852134. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 19 of dinsdag 20 december.

Lees hier de volledige vacature-tekst.

Vincent van Gogh (1853 - 1890), Knotwilg, Den Haag, 1882, Van Gogh Museum Amsterdam Vincent van Gogh (1853 - 1890), Knotwilg, Den Haag, 1882, Van Gogh Museum Amsterdam