Logo VNK

menu

Vacatures

Het Groninger Museum zoekt een Conservator Hedendaagse Kunst, Design en Mode

Als conservator richt je je op moderne en hedendaagse kunst met een focus op de design en mode.

Wat ga je doen?

Je geeft vorm aan de ontwikkeling van het profiel van de collectie. Je geeft vorm aan de ontwikkeling van het profiel van de collectie. Je hebt innovatieve en aansprekende ideeën voor tentoonstellingen en programmering. Vanuit jouw expertise draag je actief bij aan onze doelstellingen op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Je doet onderzoek naar de collectie, onderhoudt een uitgebreid (inter)nationaal netwerk en initieert samenwerkingsverbanden. Als conservator ben je medeverantwoordelijk voor het beheer, behoud en de digitale registratie van de collectie.

Wat zijn je taken?
Je werkt binnen het team van conservatoren van het Groninger Museum en nauw samen met de andere afdelingen. Je hebt een initiërende en actieve rol bij de totstandkoming van schenkingen, aankopen en bruiklenen. Je kent de collectie en herkent kansen deze aan te vullen en nieuwe verbindingen te leggen.
Je doet onderzoek naar de collectie en maakt de resultaten toegankelijk via (online) publicaties en lezingen. Je bent inhoudelijk aanspreekpunt voor de deelcollectie en representeert het museum in jouw netwerk en richting publiek.

Je draagt met ideeën en een kritische blik bij aan de totstandkoming van het tentoonstellingsprogramma. Je bent een gedreven tentoonstellingsmaker, kritisch op inhoud en met oog voor het publiek. Je levert een bijdrage aan de intensivering van ons bereik onder nieuwe doelgroepen.

Wat neem je mee?
Je beschikt over wo-werk- en -denkniveau met relevante ervaring en kennis. Je hebt een uitgebreid (inter)nationaal netwerk en je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van de hedendaagse kunst, design en mode. Je hebt een heldere visie op de vormgeving van tentoonstellingen en publiekscampagnes. Je bent nieuwsgierig naar en op de hoogte van actuele thema’s, trends en discussies in het werkveld. Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat wij bieden?
Het Groninger Museum heeft een platte, informele organisatie. De lijnen zijn kort. We vieren successen, helpen en inspireren elkaar. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel.

Arbeidsvoorwaarden volgens de Museum cao, schaal 12

Pensioen ondergebracht bij het ABP

Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband

Een flexibele werkomgeving waar thuiswerken gedeeltelijk mogelijk is. Gezien de werkzaamheden en de intensieve samenwerking met het hele team wordt echter verwacht dat je veel op locatie bent. Als je op meer dan anderhalf uur reisafstand van Groningen woont en bereid bent dichterbij te gaan wonen bieden we je een verhuiskostenvergoeding aan en hulp bij het zoeken naar een andere baan voor een meeverhuizende partner.

Het Groninger Museum onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. We staan voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender, leeftijd, beperkingen, afkomst of geaardheid.

Heb je interesse?
Stuur dan een brief voor 1 mei 2023 met motivatie en je curriculum vitae naar vacature@groningermuseum.nl. De gesprekken zijn gepland op 30 en 31 mei 2023.
Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met de heer Andreas Blühm, algemeen directeur; abluhm@groningermuseum.nl. Voor vragen over de procedure neem contact op met mevrouw Jeanine Bekker, HR-adviseur jbekker@groningermuseum.nl

Zie de website van het Groninger Museum of Culturele vacatures voor meer informatie.