Logo VNK

menu

Personalia

Femke Hameetman nieuwe artistiek directeur Dordrechts Museum

De gemeente Dordrecht maakt vandaag bekend dat Femke Hameetman wordt benoemd tot artistiek directeur van het Dordrechts Museum. Met ingang van 9 mei zal zij Peter Schoon opvolgen, die vanaf die datum met pensioen gaat. Samen met zakelijk directeur Patricia de Weichs de Wenne vormt Hameetman de directie van het Dordrechts Museum. Femke Hameetman was

Femke Hameetman studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 2017 was ze Hoofd Educatie en Programmering bij het Mauritshuis in Den Haag. In deze functie versterkte ze de verbinding met de stad en was ze een aanjager van publieksgerichte digitalisering en meerstemmige programmering. Als kunsthistoricus en museoloog ligt haar expertise in het breed toegankelijk maken van verhalen over kunst en erfgoed.

In de jaren daarvoor had ze haar eigen bedrijf op het gebied van educatie, marketing en tentoonstellingen en werkte voor musea als Naturalis, Van Gogh Museum, Kunsthal Rotterdam, Museum de Lakenhal en Kunstmuseum Den Haag. Bovendien was ze als expert betrokken bij adviescommissies van het Mondriaan Fonds en Fonds voor Cultuurparticipatie en is ze bestuurslid bij het vermogensfonds Stichting Zabawas. 

Lees meer op de website van het Dordrechts Museum. 

Foto: Kevita Junior Foto: Kevita Junior