Logo VNK

menu

Kunsthistorische ontwikkelingen

26-3: eerste digitale dinsdag

Met de Digitale Dinsdag wil het RKD inspirerende netwerkbijeenkomsten initiëren waar kennis wordt uitgewisseld om digitaal kunsthistorisch onderzoek een stap verder te brengen. De bijeenkomsten vinden plaats op 26 maart, 23 april en 21 mei. Na de zomer volgt een nieuwe reeks bijeenkomsten.

Het RKD organiseert een reeks kennisbijeenkomsten voor professionals over digitaal kunsthistorisch onderzoek. De eerste editie vindt plaats op 26 maart 2019. Dan staan twee internationale sprekers op het programma: Christina Bartosch en Elizabeth Gorayeb. Na afloop is er tijd voor interactie en discussie. 

Christina Bartosch is de promovendus en wetenschappelijk manager van het onderzoeksproject Exhibitions of Modern European Painting 1905-1915, gefinancierd door het Austrian Science Fund (FWF) en gevestigd aan de afdeling Kunstgeschiedenis van de Universiteit van Wenen. Haar lezing is getiteld Going with the (digital) flow advantages and challenges of database(d) projects. DoME - a case study. Hierin zal ze het project, de voorlopige resultaten en de uitdagingen die ze onderweg tegenkomt, aan bod laten komen. 

Elizabeth Gorayeb is directeur van het Wildenstein Plattner Institute in New York. Zij zal vertellen over de ervaringen van haar non-profit stichting die zich toelegt op het samenstellen van digitale catalogue raisonnés en archieven die onderzoek op het gebied van de kunstgeschiedenis ondersteunen.

Aanmelden
Het bijwonen van de bijeenkomst is kosteloos, aanmelden kan tot vrijdag 22 maart o.v.v. naam en organisatie via events@rkd.nl. De voertaal is Engels. Locatie: RKD, Prins Willem-Alexanderhof 5, Den Haag.