Logo VNK

menu

Vacatures

Dienst van het Koninklijk Huis: Hoofd Collectie Meubilaire Zaken

De Dienst van het Koninklijk Huis zoekt een Hoofd Collectie Meubilaire Zaken. De Dienst van het Koninklijk Huis heeft als taak ervoor te zorgen dat het Staatshoofd en zijn familie optimaal hun functies kunnen uitoefenen en ondersteunt de Koning bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Voor de organisatie werken ruim 300 medewerkers in de Koninklijke verblijven in Den Haag, Wassenaar, Amsterdam, Apeldoorn en Baarn.

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het departement van de Intendant der Koninklijke Paleizen. Dat departement is belast met het gebruiksgereed maken en houden van de aan het Staatshoofd ter beschikking gestelde paleizen: Paleis Noordeinde, Huis ten Bosch en het Koninklijk Paleis te Amsterdam. De Intendance der Koninklijke Paleizen is belast met het beheer en onderhoud van de inrichting van de paleizen en gebouwen en van de daarbij behorende parken en tuinen.

De functie
Het Hoofd Collectie Meubilaire Zaken geeft leiding aan de afdeling, levert op en vanuit het taakveld van de afdeling een actieve inbreng in de visie- en beleidsvorming van en de advisering vanuit de Intendance. Leidt projecten van zowel de Intendance als DKH, representeert de afdeling en de Intendance naar buiten toe en onderhoudt een breed netwerk in het (inter)nationale museale veld. Draagt zorg voor het beheer van de Rijkscollectie van onder andere de Koninklijke Paleizen en Jachtslot “Het Oude Loo”; de collectie bestaat voornamelijk uit meubelen van grote kunst- en cultuurhistorische waarde. Het Hoofd Collectie Meubilaire Zaken geeft daarnaast ook invulling aan het werk van conservator.

Het profiel
De ideale kandidaat heeft:

  • aantoonbare leidinggevende ervaring
  • aantoonbare kennis van en vaardigheid in het beheren van een museale collectie inclusief stofferingen
  • kennis van restauratie-ethiek en restauratiemethodiek
  • kennis van relevante wet- en regelgeving
  • kennis van financiële processen, begroting, budgetbewaking en op het gebied van bruikleenverkeer
  • kennis van (digitale) registratie, documentatievormen en online zichtbaar maken van collecties
  • kennis van de relevante historische archieven van meubilair en gebouwen buiten de DKH
  • gevoel voor de functionele en hiërarchische verhoudingen binnen de DKH
  • kennis van de Engelse taal (Franse en/of Spaanse taal zijn een pre)
  • uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift en is in staat (wetenschappelijk) te publiceren

Voor deze functie wordt academisch werk- en denkniveau (bij voorkeur universitaire opleiding op het gebied van Kunstgeschiedenis en/of Cultureel Erfgoed) gevraagd. Daarnaast beschikt de kandidaat over een breed relevant netwerk in het (inter)nationale museale veld. Gevoel voor verhoudingen en discretie is belangrijk. Competenties die bepalend zijn voor het succesvol vervullen van deze functie zijn kwaliteitsgerichtheid, samenwerken, visie, impact, organisatiesensitiviteit, ontwikkelingsgerichtheid en situationeel leidinggeven.

Het aanbod
Het betreft een functie voor 36 uur per week. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.809,66 bruto per maand (exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering). Daarnaast zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De hoofdstandplaats is Den Haag. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor één jaar met de mogelijkheid tot omzetting in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Herkent u zich in dit profiel?
Graag ontvangen wij uw sollicitatiebrief en cv uiterlijk 15 mei 2019 via vacature@dkh.nl. Voor informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Menko, Managementadviseur P&O, via yb.menko@dkh.nl.

Een veiligheidsonderzoek maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

www.koninklijkhuis.nl