Logo VNK

menu

Congressen en symposia

Conferentie ‘Curious Hands. Space + Sound in Learning Making’

In het NWO project Curious Hands. Moving Making to the Core of Education doen hoogleraar kunstgeschiedenis Ann-Sophie Lehmann en lector kunsteducatie Evert Bisschop Boele samen met twee promovendi onderzoek naar de positieve effecten van zelf iets met je handen maken en hoe deze een centralere positie op alle niveaus van het onderwijs kunnen krijgen.

CURIOUS HANDS. SPACE + SOUND IN LEANING MAKING

Internationale Conferentie georganiseerd door het Curious Hands Research Project (Department of Art History, University of Groningen en Research Center Art & Society, Hanze University of Applied Sciences Groningen) Minerva Art Academy, 21-22 maart 2024

Internationale sprekers uit de antropologie, kunstgeschiedenis, designstudies, onderwijswetenschappen, wetenschapsgeschiedenis en musicologie onderzoeken hoe maken wordt geleerd en onderwezen in verschillende leeromgevingen. Voortbouwend op het idee dat maken een vorm van denken is en met de nadruk op de affordanties van materialen, objecten, gereedschappen en mensen, concentreert de conferentie zich in het bijzonder op de rol van ruimte en geluid voor leren maken. Het programma omvat lezingen, discussies, hands-on workshops, een speciale tentoonstelling en artistieke reflecties.

Deelname is gratis, het aantal plaatsen is beperkt tot 80. Voertaal: Engels.

Meer informatie & aanmelden kan via de website.