Logo VNK

menu

Personalia

Beatrice von Bormann nieuwe directeur Museum De Fundatie in Zwolle en Heino/Wijhe

Vanaf 1 januari 2023 is Beatrice von Bormann de nieuwe directeur van Museum De Fundatie in Zwolle / Wijhe. Afgelopen zomer verliet toenmalig directeur Ralph Keuning het museum.

Beatrice von Bormann (Berlijn, 1968) is kunsthistoricus en werkt sinds 2017 als conservator moderne kunst bij het Stedelijk Museum Amsterdam. Hier maakte ze onder andere de tentoonstellingen Maria Lassnig – Ways of Being en Kirchner en Nolde: Expressionisme en Kolonialisme.

Daarvoor werkte zij onder meer als Hoofd Collecties en conservator bij het Museum der Moderne Salzburg, maakte ze als zelfstandig conservator grote tentoonstellingen in binnen- en buitenland en gaf ze als gastonderzoeker les aan de Universiteit van Amsterdam.

Bij Museum de Fundatie zal Von Bormann haar veelzijdige ervaring inzetten om de programmering nog meer aan te laten aansluiten op de actuele debatten in de kunstwereld, en gelijktijdig de binding tussen museum en regio te versterken. Ook heeft ze het welzijn van de medewerkers hoog op de agenda staan, aldus de raad van toezicht. Dat moet leiden tot 'een nieuw tijdperk' voor het museum.

Bron: Persbericht en website Museum De Fundatie

Beatrice von Bormann. Foto: Hans van Eijsden Beatrice von Bormann. Foto: Hans van Eijsden