Logo VNK

menu

Art Histories in Dialogue

In vier Zoom bijeenkomsten bespreken zowel gevestigde namen als nieuw talent hun kunsthistorisch onderzoek.

Bodies in Dialogue

Prof. dr. Hanneke Grootenboer, Clim Wijnands, Oscar Ekkelboom en Marte Sophie Meessen organiseren voor het tweede jaar op rij de online dialogenreeks "Art Histories in Dialogue". Het is een initiatief van de sectie kunstgeschiedenis van de Radboud Universiteit, in samenwerking met het Radboud Institute for Culture and History (RICH). Dit jaar is het thema "Bodies in Dialogue".

Programma

De vier lezingen vinden plaats op woensdag 26 oktober (16-17 CET), 16 november (16-17 CET), 30 november (16-17 CET) en 7 december 2022 (17-18 CET). De online (Zoom) reeks geeft een caleidoscopisch en transdisciplinair beeld van hoe kunst en visuele cultuur kan worden bestudeerd en biedt een platform voor vruchtbare uitwisseling tussen tijdsperioden, methoden en media.

Aanmelden

De sessies hebben een 'tandemformat': twee sprekers met verschillende achtergronden presenteren hun eigen onderzoek en gaan vervolgens in dialoog over een gedeeld thema, waarin het publiek wordt uitgenodigd bij te dragen. Een voorproefje van de onderwerpen: vroegmoderne kunst, zintuiglijkheid en hedendaagse tentoonstellingspraktijken. Details over de sprekers, sessies en de link om je aan te melden (verplicht) vind je hier: http://www.ru.nl/rich/ahd .

Willem Buytewech, Merry company, 1620 Willem Buytewech, Merry company, 1620