Logo VNK

menu

Personalia

Anne de Haij nieuwe directeur Stedelijk Museum Schiedam

Anne de Haij wordt per 1 februari 2021 directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Ze werkt bij het Kunstmuseum Den Haag als strategisch adviseur van de directie.

Op die plek stuurt ze sterk op thema’s als inclusie en diversiteit. Als project- en programmaleider was ze verantwoordelijk voor het Mondriaanjaar en het project Glans en geluk. Kunst uit de Wereld van de Islam. De Haij gaat de huidige koers van het Stedelijk Museum Schiedam voortzetten, zegt ze. ‘Ik vind de moderne, slimme en nuchtere aanpak van het museum geweldig en heb zin daar de komende jaren opnieuw stappen in te zetten.’ Pascal Visee, voorzitter van de Raad van Toezicht, is blij met de benoeming: ‘We vinden in Anne een directeur die het Stedelijk Museum Schiedam zowel maatschappelijk als artistiek inhoudelijk verder kan ontwikkelen.’

Anne de Haij studeerde kunstgeschiedenis en kunst- en cultuurwetenschappen. Eerder was ze als universitair docent kunstfilosofie en cultuurgeschiedenis verbonden aan de Erasmus Universiteit en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ook werkte zij bij onder andere Korzo Producties en CaDance Festival, TU Delft, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur.

Anne de Haij, Fotografie: Marwan Magroun Anne de Haij, Fotografie: Marwan Magroun