Logo VNK

menu

Jong VNK

Vacature Algemeen Bestuurslid Jong VNK

We zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid dat maandelijks bijeen kan komen voor een vergadering om zich in te zetten voor jonge kunsthistorici.

Jong VNK - onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici (VNK) - is een jong en ambitieus platform voor kunst- en architectuurhistorici tot en met 31 jaar. We organiseren activiteiten waar mensen elkaar informeel kunnen ontmoeten, kennis kunnen delen en van elkaar kunnen leren.

Meer dan honderd leden hebben afgelopen anderhalf jaar toegang gekregen tot het grootste nationale netwerk van beginnende én gevestigde kunst- en architectuurhistorici. Alles met het doel om een open, eerlijke en toegankelijke aansluiting op het werkveld te creëren voor de specialisten van nu. Van PHD’er tot fondsenwerver en van conservator tot student, iedereen is welkom!

Vakgenoten

Heb jij een passie voor Mogol-miniaturen, of weet je juist alles over de geschiedenis van de Domkerk in Utrecht? Is het je droombaan om mee te werken aan een spectaculaire tentoonstelling over Joan Mitchell of ben je enorm theoretisch ingevoerd?  De belangrijkste vraag is: wil jij meebouwen aan de toekomst van Jong VNK en iets betekenen voor je vakgenoten?

Meebouwen

We zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid dat maandelijks bijeen kan komen voor een vergadering, het leuk vindt om activiteiten te organiseren, te sparren over de toekomst, zich in wil zetten voor de jonge kunsthistoricus en zich daarnaast met ledenwerving, financiën of communicatie wil bezighouden. Ervaring of talent met/in creatieve content schrijven is een pre. 

Interesse?

Meld je nu aan door een mailtje te sturen naar jong@kunsthistorici.nl met een antwoord op deze vragen (max. 100 woorden per vraag):

  • Hoe zie jij je plek als kunst- of architectuurhistoricus in het Nederlandse (werk)veld?
  • Wat zijn jouw kwaliteiten die je meebrengt in een samenwerking?

 

N.B. we hoeven geen cv’s, referenties of LinkedIn-profielen te ontvangen. Graag ontvangen we je aanmelding voor 30 september 2022. 

Paula Rego, The Artist in Her Studio, (1993). Leeds Museums and Galleries (Leeds Art Gallery) U.K. Paula Rego, The Artist in Her Studio, (1993). Leeds Museums and Galleries (Leeds Art Gallery) U.K.