Logo VNK

menu

Jong VNK

Gezocht: laatstejaars bachelor- of masterstudent architectuur- of kunstgeschiedenis voor bestuur Jong VNK (gesloten)

Jong VNK is op zoek naar een algemeen bestuurslid dat maandelijks bijeen kan komen voor een vergadering, het leuk vindt om activiteiten te organiseren, te sparren over de toekomst, zich in wil zetten voor de jonge kunsthistoricus en zich daarnaast met onder andere communicatie wil bezighouden. Solliciteren kan tot uiterlijk 26 maart.

Jong VNK - onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici (VNK) - is een  ambitieus platform voor kunst- en architectuurhistorici tot en met 31 jaar. We organiseren activiteiten waar mensen elkaar informeel kunnen ontmoeten, kennis kunnen delen en van elkaar kunnen leren. Jong VNK kent circa tweehonderd leden en organiseert meerdere (digitale) activiteiten per jaar.

Activiteiten

Zo organiseerden we in 2022 tien activiteiten, waaraan in totaal meer dan 350 jonge kunsthistorici deelnamen. Naast activiteiten zetten we ons ook in voor de positie van jonge kunsthistoricus, zo stelden we recent lage en onbetaalde stages in musea aan de kaak. Alles met het doel om een open, eerlijke en toegankelijke aansluiting op het werkveld te creëren voor de specialisten van nu. Van PHD’er tot fondsenwerver en van conservator tot student, iedereen is welkom!

Voor het bestuur van Jong VNK zijn we op zoek naar een algemeen bestuurslid dat maandelijks bijeen kan komen voor een vergadering, het leuk vindt om activiteiten te organiseren, te sparren over de toekomst, zich in wil zetten voor de jonge kunsthistoricus en zich daarnaast met onder andere communicatie wil bezighouden. 

Wat wij zoeken:

  • Een laatstejaars bachelor-  of masterstudent architectuur- of kunstgeschiedenis (of een gerelateerde opleiding)
  • Iemand met een netwerk van studenten en net-afgestudeerden
  • Ervaring met contentcreatie en social media is een pre
  • Commissie- en bestuurservaring bij studievereniging/stichting is een pre

 

Solliciteren kan tot uiterlijk 26 maart door een CV en korte motivatie (max 250 woorden) in PDF te sturen naar jong@kunsthistorici.nl Voor meer informatie kan je contact opnemen met Bram Donders via jong@kunsthistorici.nl

Bestuursleden Jong VNK Bestuursleden Jong VNK