Logo VNK

menu

VNK-Bibliografie

Stel jij de nieuwe VNK-bibliografie samen?

De VNK brengt ieder jaar een bibliografie uit waarin zo volledig mogelijk publicaties uit een specifiek veld van de kunstgeschiedenis worden opgesomd. Voor de VNK-bibliografie 2019 zijn we op zoek naar een samensteller.

Voor de VNK-bibliografie 2019 is het de beurt aan publicaties uit de periode 2014 t/m 2018 die betrekking hebben op Beeldende kunst en kunstnijverheid 1550-1700. Er moet een lijst samengesteld worden met alle publicaties over dit onderwerp die door Nederlandse kunsthistorici zijn geschreven tussen 2014 en 2018.

De VNK biedt voor deze opdracht €2500,00 incl. btw.; exclusief btw betreft dat ca. €2070. Er wordt uitgegaan van een tijdsbesteding van ca. 160 uur. Binnen deze uren zou je de lijst publicaties samenstellen, de aanvullingen die door kenners uit het veld gesuggereerd worden verwerken en van een selectie publicaties de kaft inscannen. Die kaften worden gebruikt wanneer de bibliografie en de inleiding – die naar aanleiding van de bibliografie door een hoogleraar geschreven wordt – worden gecombineerd in een opgemaakte versie die online op de website van de VNK verschijnt en wordt opgenomen in bibliotheekcollecties. Een overzicht van verschenen bibliografieën is hier te vinden.

Reageren
De VNK richt zich voor het samenstellen van de bibliografie op net afgestudeerden en freelancers. Heb je interesse in deze opdracht? Laat dit dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval voor 20 januari weten bij Eline Levering (office-manager VNK) via secretariaat@kunsthistorici.nl. We ontvangen graag je cv en een korte motivatie waarom je geschikt bent voor deze opdracht. Uiteraard strekt het tot aanbeveling wanneer je goed thuis bent in de Beeldende kunst en kunstnijverheid 1550-1700.