Logo VNK

menu

Bestuur

Save the date: 30 oktober Crisis als katalysator

Hoe bedrijf je kunstgeschiedenis in de anderhalvemetersamenleving? Welke effecten van de coronacrisis zijn al zichtbaar in ons veld? Worden alle archieven, collecties en tijdschriften online toegankelijk? Zijn blockbusters en massaal museumbezoek ooit nog mogelijk? Is deze crisis een katalysator? En waarvan dan eigenlijk?

Zoals ieder jaar organiseert de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici een kunsthistorische dag in het najaar. Dit jaar kunnen we niet om de coronacrisis en de effecten ervan op onze beroepsgroep en op de kunsthistorische instellingen heen. Daarom organiseren we op vrijdag 30 oktober een dag rond het thema Crisis als katalysator.

Natuurlijk is het programma nog volop in ontwikkeling en hangt dit samen met de ontwikkelingen en de maatregelen rond het virus. Ook de locatie volgt op een later moment. We hopen dat we in oktober ook als kunsthistorici weer bijeen kunnen komen en dat we je dan in goede gezondheid mogen begroeten.

Stay safe en save the date!

 

- Commissie Kunsthistorische Dag - 

Jose Manuel Ballesters versie van Vlot van de Medusa (Théodore Géricault, 1819) Jose Manuel Ballesters versie van Vlot van de Medusa (Théodore Géricault, 1819)