Logo VNK

menu

Vacatures

Oproep: leden activiteitencommissie gezocht!

De VNK is op zoek naar enthousiaste leden voor de nieuwe activiteitencommissie.

Een van de doelen van de VNK is om kunst- en architectuurhistorici met elkaar in contact te brengen en kennisuitwisseling en vakinhoudelijke discussie mogelijk te maken. Hiertoe organiseert de VNK activiteiten voor haar leden.

Ontmoeting en uitwisseling

Om dit nóg beter te kunnen doen, wordt een nieuwe activiteitencommissie in het leven geroepen. De voornaamste taak is het organiseren van een programma met o.a. rondleidingen, lezingen, netwerkborrels en workshops. Hiermee wordt voorzien in de behoefte van kunsthistorici die werkzaam zijn binnen de deelterreinen van het vak (musea, educatie, onderzoek, kunsthandel, architectuur, zelfstandige kunsthistorici et cetera).

Taken en tijdsinvestering

De taak van de activiteitencommissie is het bedenken en organiseren van een zo divers mogelijk programma, al dan niet in samenwerking met partners zoals musea. Het gaat om zo’n vier-vijf activiteiten per jaar, inclusief de twee die gekoppeld zijn aan de nieuwjaarsborrel en de Algemene Ledenvergadering. Jaarlijks zijn er circa drie voorbereidende vergaderingen.

Interesse?

Ben jij een enthousiast en ondernemend kunsthistoricus? En lijkt het je leuk om mee te denken over hoe we het activiteitenprogramma zo interessant en veelzijdig mogelijk kunnen houden? Meld je dan snel aan! Voor commissieleden geldt een onkostenvergoeding.

Voor een verkennend gesprek of meer informatie kun je contact opnemen met Anna Koldeweij, (toekomstig) bestuurslid Programmering door een e-mail te sturen naar secretaris@kunsthistorici.nl.

Lezing en rondleiding bij Suze Robertson tentoonstelling in Museum Panorama Mesdag in combinatie met Nieuwjaarsborrel Lezing en rondleiding bij Suze Robertson tentoonstelling in Museum Panorama Mesdag in combinatie met Nieuwjaarsborrel