Logo VNK

menu

Bestuur

Mascha van Damme nieuw bestuurslid aandachtsgebied architectuur

Per 31 december 2020 verloopt de tweede bestuurstermijn van Eloy Koldeweij met als aandachtsgebied architectuur. Het bestuur draagt mw. Mascha van Damme voor om haar per 1 januari 2021 op te volgen.

drs. Mascha van Damme (1969) haalde in 1994 haar doctoraal Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit Utrecht, met specialisatie architectuurgeschiedenis en de bijvakken Kastelenkunde, Middeleeuwse Geschiedenis, en aan de TU Delft Restauratiekunde. Naast een stage bij het Projectbureau Industrieel Erfgoed van het huidige RCE, deed zij daar onderzoek naar bouwstromen van jonge monumenten (1850-1940). Zij volgde enkele cursussen Monumentenzorg in Praktijk (Gemeentelijke Monumentenbeleid, Hergebruik Industrieel erfgoed, Cultuurhistorie in het bestemmingsplan).

Sinds 1999 heeft zij als architectuurhistoricus voor verschillende werkgevers en opdrachtgevers gewerkt, waaronder het NAi, architectuurcentrum Aorta en Van Hoogevest Architecten. Het uitdragen van kennis over architectuur, stedenbouw en cultuurhistorie door publicaties, lezingen, rondleidingen, tentoonstellingen, cursussen en debatten loopt als een rode draad door haar werkzaamheden. Zij heeft verscheidene artikelen en boeken op haar naam staan en publiceert in tijdschriften, waaronder ArchitectuurNL, Tijdschrift Monumenten en De Architect. Sinds 2010 maakt zij deel uit van de monumentenkamer van Hilversum en is ze werkzaam voor Het Oversticht als adviseur Erfgoed.

Op de ALV van 30 oktober wordt de voordracht bekrachtigd.