Logo VNK

menu

Bestuur

Lisette Luijkx treedt toe tot VNK bestuur

Lisette Luijkx (1984) is sinds 12 juni 2019 bestuurslid van de VNK en tevens voorzitter van de VNK-sectie Zelfstandige Kunsthistorici. Vanaf 2017 is ze zelfstandig kunsthistorisch tekstschrijver en (eind)redacteur. Ze werkte voor o.a. de Hermitage Amsterdam, de Westerkerk, Museum De Lakenhal en het Bijbelsmuseum. Momenteel schrijft ze tentoonstellingsteksten voor het Rembrandthuis.

Lisette houdt van ‘oude’ kunst: van alles tot en met de negentiende eeuw. Ze schreef haar scriptie over de ‘ruwe’ kunstenaar Frans Hals, één van haar favorieten. Ze werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers – en houdt zich dus bezig met uiteenlopende onderwerpen. Een feestje! Teksten zodanig polijsten dat zelfs de onverschilligste museumbezoeker doorleest, is waar ze voldoening uithaalt. Ze heeft de allerleukste baan, vindt ze zelf

Wie ze bewondert in het vak? Annemarie Vels Heijn. Met haar jarenlange ervaring in de museumwereld, scherpe pen en kritisch oog is ze als coach voor Lisette van onschatbare waarde. “Zonder haar was ik nergens.” Lisette ontmoette Annemarie tijdens een workshop museumteksten schrijven, georganiseerd door de VNK. “Tijdens mijn opstartjaren naar zelfstandig kunsthistoricus maakte ik graag gebruik van de VNK. Nu zijn de rollen omgedraaid en ga ik me de komende tijd inzetten voor mijn mede (freelance) kunsthistorici.”