Logo VNK

menu

Sectie educatie

Nieuwe activiteit: Kijkje achter de schermen bij Educatie - Vrouwen in het Rijksmuseum

Tijdens dit kijkje achter de schermen staat de rol van vrouwen in het educatieve programma van het Rijksmuseum centraal.

Programma

Op vrijdagmiddag 12 mei is er een speciale ontvangst voor VNK-leden in het Rijksmuseum. De middag begint met een rondleiding door het museum en over de tentoonstelling ‘Vrouwen op papier’. Centraal staan verhalen van en over vrouwen die worden verteld vanuit een educatieve invalshoek. Hierbij komen niet alleen vrouwen in de kunst en vrouwelijke kunstenaars aan bod, maar ook vrouwen die normaal gesproken minder zichtbaar zijn.

Na een koffie/thee pauze zal Wieneke ‘t Hoen, senior medewerker Publiek & Educatie van het Rijksmuseum, een presentatie geven over de rol van vrouwen in de museale opstelling, waarbij ze ingaat op differentiatie, teksten, rondleidingen en andere publieksbegeleiding. Tot slot is er ruimte voor een open gesprek over dit onderwerp.

Vrouwen van het Rijksmuseum

De VNK organiseert deze activiteit in vervolg op de lezing die Jenny Reynaerts gaf tijdens de Kunsthistorische Dag 2022. Jenny vertelde over het project 'Vrouwen van het Rijksmuseum', dat als doel heeft om vrouwen meer zichtbaar te maken. Een deel van die belangrijke taak ligt bij de afdeling Educatie en Publieksbegeleiding en dat is waar het 12 mei over gaat. Hoe breng je deze nieuwe verhalen over aan de bezoekers? Welke context is onmisbaar? En hoe vervallen we daarbij niet in de oude (onwenselijke) patronen?

Aanmelden

Nieuwsgierig naar de afwegingen die het Rijksmuseum heeft gemaakt? Of heb je zelf publieksgerelateerde vragen voor de educatoren van het Rijksmuseum? Meld je dan snel aan! Via deze link naar de Agenda vind je ook meer informatie.

Foto afdeling Educatie & Publieksbegeleiding Rijksmuseum Foto afdeling Educatie & Publieksbegeleiding Rijksmuseum