Logo VNK

menu

De Gijselaar Hintzenfonds nieuw steunlid VNK

Met ingang van 2019 verwelkomt de VNK het De Gijselaar Hintzenfonds als institutioneel steunlid.

Het De Gijselaar-Hintzenfonds heeft ten doel de kunstzin, het begrip voor en de kennis over de beeldende kunst te bevorderen bij een breed publiek. Het fonds ondersteunt activiteiten ten behoeve van de aankoop of vervaardiging van reproducties en dergelijke van kunst, of ten behoeve van kunsteducatie en -informatie. De VNK en het De Gijselaar Hintzenfonds waren al betrokken op elkaar: de uitreiking van de Gijselaar Hintzenprijs, die het fonds uitreikt aan een persoon of instantie die, middels boeken, artikelen of andere media, de kennis van en het enthousiasme voor de kunsten heeft aangewakkerd bij een breed publiek, wordt uitgereikt tijdens de Kunsthistorische Dag van de VNK. 

Het De Gijselaar Hintzenfonds is het zesde institutioneel steunlid van de VNK en voegt zich bij het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het RKD, TEFAF en PAN. 

Het institutioneel steunlidmaatschap heeft als doel meer draagvlak te creëren voor de activiteiten en initiatieven van de VNK, zowel voor jonge aankomende kunsthistorici als voor kunsthistorici werkzaam in uiteenlopende sectoren als universiteiten, musea, kunsthandel, erfgoed en monumentenzorg en zelfstandigen. Instellingen kunnen steunlid worden (€500 per jaar)  door contact op te nemen met het secretariaat van de VNK.