Logo VNK

menu

Sectie educatie

Gezocht: nieuw bestuurslid sectie Educatie

De VNK-sectie Educatie zoekt een nieuw bestuurslid - Sluitingsdatum vacature 28 februari

De Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici (VNK) biedt alle kunst- en architectuurhistorici in Nederland een platform voor ontmoeting, discussie en advies. Ook vragen we aandacht voor gemeenschappelijke kunsthistorische belangen. Binnen de VNK bestaan secties voor diverse werkgebieden van kunsthistorici. De actieve secties zijn: universiteiten, musea, zelfstandigen, educatie en architectuur.

Sectie Educatie
De sectie Educatie is er voor kunsthistorici die werkzaam zijn bij instellingen voor cultuuroverdracht, onderwijs en media, en voor ‘overdrachtskunsthistorici’ die hun diensten aanbieden als zelfstandige.  Deze groepen bieden wij een platform voor discussie en kennisuitwisseling. Daarbij hebben we oog voor het  belang van kunsthistorische educatie en willen meer waardering kweken voor het vak.

We zijn een gemêleerd gezelschap kunsthistorici, werkzaam in uiteenlopende takken van het veld. Samen delen we de gedrevenheid om met onze kennis en ervaring kunst toegankelijk te maken voor diverse doelgroepen. Elk op ons eigen terrein zoeken wij voortdurend de balans tussen wetenschap en populariteit, tussen leerzaam en leuk. De sectie Educatie zoekt momenteel een algemeen bestuurslid. 
 

Functie-eisen
We zoeken iemand die:

  • kunstgeschiedenis gestudeerd heeft
  • werkzaam is in de museumeducatie
  • een gedegen en uitgebreid netwerk meeneemt
  • de ontwikkelingen in de kunsteducatie op de voet volgt


Van de sectiebestuursleden verwachten we dat zij beschikken over affiniteit met de missie van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici en de ambities van de sectie Educatie. Het bestuur komt zes tot acht keer per jaar in Amsterdam bij elkaar. Houd rekening met enige voorbereidingstijd voor de bijeenkomsten en voor de organisatie van ca. twee evenementen per jaar. 

Meer informatie en reacties
Interesse? Mail dan vóór 28 februari een korte motivatie met CV naar voorzitter Marie Baarspul: baarspul@upcmail.nl