Logo VNK

menu

Bestuur

Gezocht: bestuurslid VNK (tevens sectievoorzitter Zelfstandige Kunsthistorici)

Naast een bestuur bestaat de VNK uit zes secties die de verschillende vakgebieden vertegenwoordigen. De VNK is op zoek naar een bestuurslid die naast algemeen bestuurslid voor de VNK ook voorzitter wordt van de sectie Zelfstandige Kunsthistorici. Deze sectie biedt een belangrijk platform voor kunsthistorici die werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer of freelancer.

De VNK biedt alle kunst- en architectuurhistorici in Nederland een platform voor ontmoeting, discussie en advies. Ook vragen we aandacht voor gemeenschappelijke kunsthistorische belangen. 

 

Wat ga je doen?

Het bestuur van de VNK komt ca. 4 x per jaar bij elkaar en organiseert onder andere jaarlijks de Kunsthistorische Dag. Als lid van het bestuur denk je mee over de koers en activiteiten van de VNK en schrijf je regelmatig mee aan het Bulletin Kunsthistorici dat drie maal per jaar verschijnt.

De Sectie Zelfstandigen organiseert activiteiten, biedt een netwerk en informeert over praktische zaken en relevante ontwikkelingen in het werkgebied.


Wie zoeken we?

Als bestuurslid heb je enige jaren ervaring als zelfstandig kunsthistoricus, je hebt affiniteit met de doelstellingen van de VNK, en je beschikt over een breed netwerk dat je wilt inzetten voor de VNK. Een bestuurslid wordt voor een termijn van vier jaar benoemd. Er is geen bestuursvergoeding beschikbaar, wel is er een reiskostenregeling.


Reageren

Lijkt het je leuk om het bestuur van de VNK te versterken en voorzitter van de sectie Zelfstandige Kunsthistorici te worden? Mail dan je korte motivatie en cv voor 7 mei naar secretariaat@kunsthistorici.nl