Logo VNK

menu

Bestuur

Gezocht: bestuurslid VNK (met aandachtsgebied Universiteiten)

De VNK biedt alle kunst- en architectuurhistorici in Nederland een platform voor ontmoeting, discussie en advies. Ook vragen we aandacht voor gemeenschappelijke kunsthistorische belangen. Naast een bestuur bestaat de VNK uit zes secties die de verschillende vakgebieden vertegenwoordigen. De VNK is, vanwege het aflopen van de bestuurstermijn van een van de bestuursleden, op zoek naar een bestuurslid die naast algemene bestuurstaken voor de VNK de sectie ‘Universiteiten’ voor zijn / haar rekening neemt.

Wat ga je doen?
Het bestuur van de VNK komt ca. 5 x per jaar bij elkaar en organiseert onder andere jaarlijks de Kunsthistorische Dag. Als lid van het bestuur denk je mee over de koers en activiteiten van de VNK en schrijf je regelmatig mee aan het Bulletin Kunsthistorici dat drie maal per jaar verschijnt. Voor de sectie Universiteiten  agendeer en organiseer je, samen met collega’s, bijeenkomsten over relevante onderwerpen op het gebied van het universitaire onderwijs, onderzoek en werkklimaat. 

Wie zoeken we?
Als bestuurslid met aandachtsgebied Universiteiten ben je werkzaam als kunsthistoricus aan een van de kunsthistorische opleidingen, je hebt affiniteit met de doelstellingen van de VNK en je beschikt over een breed netwerk dat je wilt inzetten voor de VNK. Je beschikt over ideeën over de rol van de VNK ten opzichte van het universitaire kunstgeschiedbeoefening en je bent bereid tijd te investeren in de uitvoering van deze ideeën en daarbij samen te werken met andere kunsthistorici uit het bestuur en het sectiegebied. Een bestuurslid wordt voor een termijn van vier jaar benoemd. Er is geen bestuursvergoeding beschikbaar, wel is er een reiskostenregeling.

Reageren
Lijkt het je leuk om het bestuur van de VNK te versterken? Mail dan je korte motivatie en cv voor 1 september naar secretariaat@kunsthistorici.nl Meer informatie over de vacature is te krijgen bij het huidige bestuurslid met aandachtsgebied Universiteiten: dr. Arjan de Koomen (A.R.deKoomen@uva.nl)