Logo VNK

menu

Bestuur

Esther van der Hoorn nieuw bestuurslid

Vanaf 1 januari 2020 treedt Esther van der Hoorn toe tot het bestuur van de VNK. Zij volgt Arjan de Koomen op en zal zich richten op de sectie Universiteiten.

Ze is momenteel promovenda aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar ze onderzoek doet naar het werk van de 17de-eeuwse zilversmeden Van Vianen en de door hen bedachte kwabstijl. Ze haalde in 2013 haar BA, ook aan de RUG, en in 2014 haar MA aan het Courtauld Institute in Londen. Daarna werkte ze twee jaar bij het Rijksmuseum Amsterdam als junior conservator kunstnijverheid. 
Over haar toetreding tot het bestuur van de VNK vertelt ze: ‘Ik heb een grote passie voor de wetenschappelijke bestudering van de kunstgeschiedenis en wil zorg dragen voor een constructieve dialoog binnen de sectie Universiteiten, maar zie er ook naar uit om de banden met andere secties aan te halen en te kijken waar van elkaar geleerd en samengewerkt kan worden. Ik vind het belangrijk om studenten mee te nemen in het denken over de kunstgeschiedenis aan de universiteit, in het bijzonder de link tussen onderwijs, onderzoek en het werkveld. Met deze en andere uitdagingen ga ik dan ook graag aan de slag!’